Олена Фроляк: «Глядачеві подобається дивитися про те, хто кого з’їв»

10 Грудня 2009
33138

Олена Фроляк: «Глядачеві подобається дивитися про те, хто кого з’їв»

33138
Головний редактор інформаційної служби ICTV – про «неідеальне телебачення неідеальної країни»
Олена Фроляк: «Глядачеві подобається дивитися про те, хто кого з’їв»

На ТК відбувся чат з головним редактором інформаційної служби телеканалу ICTV Оленою Фроляк на тему: «Якість інформаційних програм ICTV під час виборчої кампанії».

 

 

Пропонуємо вашій увазі повну версію чату.

 


- Привіт всі читачам Детектор медіа, всім телевізійникам, медійникам! Намагатимусь відповідати на ваші запитання щиро, а від вас чекатиму цікавих, а не провокаційних запитань.

 

- Добрый день, Елена. Скажите, предлагали ли Вам за деньги в своих материалах/выступлениях поддержать ту или иную политическую силу? Не нужно имен, конечно, просто інтересно, насколько это распространенное сейчас явление. Спасибо!

- Ні. Мені поки не пропонували, а якби й пропонували, то відмовилася б. У мене гарна робота і зарплата, а в «політичні ігри» я не граю.

 

 

 

- Як ви оголошували новину про сміливу акцію громадянського протесту українських патріотів з руйнації пам'ятника комуністичному катові на Бессарабці? Вам насправді його настільки шкода? Ви знаєте, що Ленін був одним з найголовніших ідеологів комуністичного терору, зокрема запровадження політичних репресій, створення концтаборів, організації Голодоморів - всього того лиха, яке сповна відчула на собі Україна. Пам'ятники Леніну в Україні - це збочення і наруга над пам'яттю жертв комуністичного терору. Ви це усвідомлюєте?

- Мені дійсно його шкода, як цінну пам'ятку архітектури. Була така сторінка в нашій історії, і нікуди від цього не дінешся. Якщо цей пам'ятник так комусь ріже око - нехай парламент чи міська влада ухвалить рішення про його знесення, ми ж так поспішаємо в Європу, давайте цивілізовано прощатися з нашим минулим, не вдаючись до вандалізму.

 

 

- Олено, які загальні тенденції розвитку інформаційного телебачення в Україні? Що зараз хоче дивитися глядач - аналітику, фактаж, можливо, надається перевага певній тематиці новин? Дякую!

- Загальні тенденції дуже сумні, глядачеві подобається дивитися про те, хто кого з'їв, зґвалтував, вбив чи зарізав, рейтинги цих програм просто зашкалюють. Але я думаю, що і це мине. Я вже колись казала, що всупереч таким вподобанням глядачів, ми все одно висвітлюватимемо теми, які стосуються якості життя українців - освіта, здоров'я, сім'я, відпочинок. Тому я особисто ініціювала маленькі «п'ятихвилинки радості» у вигляді добрих новин, які виходять в ефір щоп'ятниці. Це історії звичайних людей, які чогось досягли в житті, мають справу свого життя, вміють жити насиченим і продуктивним життям.

 

- Як ви оцінюєте нинішній кадровий стан медіапростору?

- Давайте судити за результатами. Українське телебачення, на жаль, поки не стало цікавим, пізнавальним, дотепним і рейтинговим, ми дуже часто й досі, у кого є можливість переключаємо телевізор на супутник і дивимось або російські канали, або канали Discovery. Але я вірю в майбутнє цікавого українського телебачення і в його сильний кадровий потенціал. А сьогодні маємо таке неідеальне телебачення неідеальної країни. Напевно, винні в цьому не тільки ті, хто працює на ТБ.

 

- Олено, кого з українських ведучих новин ви назвали б професіоналом? Є такі, хто імпонує вам особисто? Які риси роблять ведучого цікавим глядачеві? Дякую!

- У нас багато професійних ведучих, мій особистий ідеал - російська ведуча Тетяна Міткова. З українських ведучих новин виділю Аллу Мазур, Іванну Коберник, Володю Павлюка, Віталія Ковача.

 

- Якщо б існував рейтинг телеведучих новин, то у цьому списку, на вашу думку, Фроляк була б у його першій половині чи другій? Чи можливо в середині?

- Мені якось незручно саму себе ставити в рейтинг, але гадаю, точно була б у першій половині, і точно не в хвості. J

 

- Олено, чому ви (як керівник інформаційної служби) вважаєте, що виборчі обіцянки та агітаційні виступи кандидатів у президенти є важливими новинами, які повинні висвітлюватись? Обґрунтуйте, будь ласка, свій підхід.

- Ви знаєте, я щойно повернулась від мами з Івано-Франківщини. В людей на вустах тільки вибори і розмови про кандидатів. Нам хочеться людям допомогти зробити вибір, але перегинати палицю не слід. І якщо в країні грип чи народилася рекордна шеститисячна дитина в одному з київських пологових будинків - це перша новина, і ніякі кандидати з нею не зможуть конкурувати. Принаймні у нас.

 

 

 

- Олено, розкажіть, будь ласка, про причини звільнення вашої колишньої колеги Іванни Коберник. Чому вона пішла з каналу минулого року, і як ви до цього поставились?

- Чесно, мені жаль, що від нас пішла Іванка, вона професійна ведуча, принципова та ініціативна журналістка. Таких зараз в ньюзрумах бракує. Я не знаю всіх деталей і причин звільнення, але мені здається, попри все інше, Іванка втомилась від новин і їй хотілось іншої журналістської історії, яку вона успішно втілює на каналі «Україна».

 

- Олено, чи можливо сьогодні повторити вашу кар'єру - стрибнути з маленького регіонального каналу на центральне ТБ? І що для цього треба? Чи нині це вже марна справа пробувати?

- Все можливо!!! Потрібні бажання, терпіння і знання. Ставте перед собою великі цілі і досягайте їх. Колись я думала, що в Києві «тільки святі горшки ліплять»... Не зупиняйтесь і не опускайте рук, коли перед вами закриються одні двері, обов'язково відкриються інші.

 

- А ви колись працювали журналістом, робили репортажі так би мовити «своїми руками», чи вас одразу посадили в кадр?

- Спочатку я працювала на Івано-Франківському телебаченні журналістом і ведучою. До Києва мене запросили ведучою, та якщо ви уважно стежили за моєю кар'єрою, то мали б знати, що я не раз виїжджала у відрядження, робила репортажі, цілі серіали. Навіть зараз, коли у мене дуже щільний графік, я не лінуюся і роблю матеріали для «Фактів» і «Добрих новин». З останніх -  сюжети про гастролі симфонічного оркестру до Швейцарії та Ліхтенштейну, буквально у перших числах Нового року в «Добрих новинах» вийде мій матеріал про маму шістьох дітей, жінку, яка успішно веде свій бізнес і встигає жити активним життям. Повірте, найцікавіше, що зі мною відбувалось протягом цих багатьох телероків - сталося саме на зйомках та у відрядженнях. Тому сьогодні молодим ведучим я кажу: «Не лінуйтеся і не думайте тільки про те, як ви виглядаєте. Перо ведучого теж точиться у полі».

 

- Олено, чим ви поясните майже постійне (донедавна) лідерство ICTV у антирейтингах за кількістю замовних матеріалів? Моніторинг неадекватний, чи критерії неправильні, чи вас «замовили»?

- Сьогодні всі матеріали рекламного характеру йдуть після «шапки» новин, а це вже не моя парафія. Та глядачеві й тим, хто за цією історією пильно стежить байдуже: сюжет в тілі новин чи після них, тому так і виходить...

 

- Як вам працювалося з Дмитрієм Кисельовим? Чи ви підписували в 2004-му цидулу про недовіру цій людині? Всі кажуть, що він - профі, але при цьому не дуже високо оцінюють його людські риси. А ви що думаєте?

- Дмитра Кисельова дуже поважаю і ціную, у нас немає журналістів його рівня. Він багатьох наших журналістів навчив бути образними, писати лаконічно, гостро. Він завжди вчив нас бути глибокими і не банальними, його слова і сьогодні в ньюзрумі всі цитують, наприклад, «соблюдайте пропорции мира», чи «делайте новости так, чтобы в этой стране хотелось жить». Та, на жаль, багато журналістів так його і не зрозуміли, і не зуміли оцінити, але це на їх совісті.

 

- Скажите, Елена, вам никогда не хотелось послать все это к чёртовой матери?

- Іноді хочеться, але я відразу думаю, що окрім журналістики я нічого не вмію робити. Щоправда, граю на фортепіано, але не настільки професійно, щоб заробляти гроші. Тому в такі моменти згадую, що ця професія дала мені багато можливостей, я світ завдяки їй побачила, тому відганяю такі думки, і вони проходять.

 

- Олено, скажіть, скільки разів вас переманювали на інші канали? І куди саме - в межах холдингу чи деінде?

- Ви знаєте, якщо чесно, переманювали не дуже часто, і не в межах холдингу. Мені здається, я вже так нерозривно пов'язана з цією помаранчевою зіркою, що нікому й на гадку не спадає мене переманювати.

 

 

 

- Якщо у холдингу StarLightMedia буде створено офіційний пост президента, і його, що закономірно, займе Олександр Богуцький, хто, на вашу думку, стане гендиректором ICTV - ви чи Оксана Соколова?

- Думаю, це чоловіча посада, хоча Ірина Лисенко блискуче з нею справляється. Не знаю, я думаю, з такими обов'язками впорався би Олександр Семирядченко.

 

- Якби вам запропонували знятись у соціальній рекламі презервативів від фонду «Антиснід», ви б погодились?

- Не впевнена щодо презервативів, але в соціальній рекламі заради збереження життя знялася б і не задумуючись.

 

- Чому, на вашу думку, рейтинг ICTV вже кілька років не росте, тоді як товариші з холдингу наростили за цей час чи не вдвічі більші показники? Вами жертвують на користь інших каналів групи?

- Мені здається ICTV часто боїться ризикувати та експериментувати, а без ризику немає нових і свіжих проектів, тому частково ви маєте рацію щодо жертви. Новини тримають стабільний рейтинг, але він був би більший, якби перед ними і після них в ефірі були міцні рейтингові тили.

 

- Ви голосуватимете за Тимошенко?

- Мені так хочеться сказати, за кого я голосуватиму, але я не можу цього зробити в силу своєї посади і професії.

 

- Елена, у вас есть блог? Если да, то дайте ссылочку, будьте добры. Если нет, то почему?

- Блога у меня нет, я вообще противник виртуального общения, но жизнь двигается вперед и блог - вещь полезная. Нужно собраться с мыслями и завести. Только боюсь мой блог будет скучать за мной. Честно - не хватает времени.

 

- Коли і як ви стажувалися на американському телеканалі CNN і що воно вам дало? В чому різниця між Оленою Фроляк до стажування і після? Чим вирізняються «Факти» ІСТV від новин СNN? Чи у всьому вони відповідають СNN-івським стандартам, якщо про такі можна говорити?

- Це було так давно, що смішно порівнювати мене до і після CNN. Але я вам скажу, в Америці нас вчили відповідати за свої слова і вчинки, бо ця професія тримається на відповідальності, знаннях, людяності та професійності.

 

- Кого з колег-інформаційників ви поважаєте? Розставте за рівнем професіоналізму: Наталя Катеринчук, Максим Шиленко, Олексій Мустафін, Володимир Мжельсьский, Михайло Шаманов, Володимир Павлюк, В'ячеслав Піховшек, Андрій Куликов. Олено, сподіваюся, ви не уникатимете цього питання:))

- Не буду складати такого рейтингу, бо не з усіма професійно перетиналася. Із названих вами, точно великі професіонали Андрій Куликов, Олексій Мустафін, Володимир Мжельський.

 

 

 

 

 

- Не хочете складати рейтинг, то хоч напишіть професіонала номер один, для вас. Це ж суб'єктивно, чого ви боїтеся?

 - Леонід Парфьонов!

 

- Чи не могли б ви нагадати когось з всесвітньо відомих політиків і громадських діячів, окрім президентів України та ЄК, в кого ви брали інтерв'ю?

- Домінік Строс Кан, Джордж Сорос (на форумі Ялтинської європейської стратегії в Давосі), Жозе Мануель Баррозо, чинний премєр Росії Володомир Путін, у Південній Африці на саміті Землі спілкувалася з міністром фінансів Зімбабве, даруйте, але його ім'я не пам'ятаю.

 

- Які телепрограми вам подобаються, чи встигаєте якісь подивитися? Які програми по ТБ дивляться ваші діти?

- Мені дуже подобається все, що показує канал Discovery подорожі, високі технології, висока кухня, традиції народів, я велика прихильниця пізнавального телебачення. Дуже люблю всі кіноканали «НТВ-плюс», там цілодобово якісне кіно.

 

- Чи бувають у вас конфлікти з Богуцьким? Якщо так, то через що?

- З Богуцьким дуже важко посваритися, він кожний конфлікт вміє дуже симпатично приборкати, але напружені робочі моменти бувають. Він поважає людей, які мають свою думку. Але я рішення все одно приймаю, покладаючись на свою.

 

 

 

- А скільки на «Фактах» працює журналістів? У вас на каналі є профспілка?

- 14 журналістів працює в нашій службі, профспілки немає.

 

- Скажіть, будь ласка у вас є вакантні місця репортера у «Фактах»?

- Поки що немає.

 

Довідка ТК:

 

Олена Фроляк народилася в Івано-Франківську, де й починала свою телевізійну кар'єру.

 

З 2000 року вела програму «Факти» на телеканалі ICTV.

 

Неодноразово вела передвиборні марафони, висвітлювала офіційні візити глав держав, брала інтерв'ю у президентів України, Європейської комісії, всесвітньовідомих політиків та громадських діячів.

 

2002 та 2007 років отримала премію «Телетріумф» як найкраща ведуча року, 2003-го стала заслуженим журналістом України, 2009-го нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня.

 

Стажувалася на американському телеканалі CNN.

 

У вересні 2008 року стала головним редактором інформаційної служби ICTV.

 

Одружена, виховує доньку Наталю та сина Антона.

 

 

Фото Яни Новосьолової

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
33138
Коментарі
12
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Газетний2
5245 дн. тому
Що ж, доводиться погодитися і з О. Мазуром...
Олексій МАЗУР
5247 дн. тому
Продовження. Говорити про професійні достоїнства Дмитра Кисельова, врахлвуючи його особистий внесок у паплюження Ющенка і України, все одно що називати Сталіна ефективним менеджером. Але можливо, якщо Фроляк Леніна жаліє, тот і про Сталіна могла б сказати "незлим тихими словом"? Їй не подобається українське ТБ і натомість - дуже симпатичні російське телебачення та російські ведучі, зокрема, вона в захваті від Дмитра Кисельова й Леоніда Парфьонова, а своїм ідеалом вважає Тетяну Міткову; співчуває Леніну, а українських патріотів називає внадалами. Після цього чату мимоволі виникають крамольні сумніви - так ким ця Фроляк насправді більше є: українкою (родом з Івано-Франківщини) чи росіянкою? Де і в чому проявляється її українськість? А не хоче вона зміняти свою "Княгиню Ольгу" на орден Катерини ІІ? Від того ж таки Дм. Кисельова с санкції Кремля. Переконаний, підстави для такого нагородження там знайдуть і будуть по-своєму праві! Серед моїх питань, які НЕ пройшли на чат було і таке: "2003-го Ви стали заслуженим журналістом України, а 2009-го нагороджені орденом княгині Ольги III ступеня. Як Ви самі собі відповідаєте на питання "за що?".
Олексій МАЗУР
5247 дн. тому
Продовження. "- Як вам працювалося з Дмитрієм Кисельовим? Чи ви підписували в 2004-му цидулу про недовіру цій людині? Всі кажуть, що він - профі, але при цьому не дуже високо оцінюють його людські риси. А ви що думаєте?" " Дмитра Кисельова дуже поважаю і ціную, у нас немає журналістів його рівня, - відповідає Фроляк.- Він багатьох наших журналістів навчив бути образними, писати лаконічно, гостро. Він завжди вчив нас бути глибокими і не банальними, його слова і сьогодні в ньюзрумі всі цитують, наприклад, "соблюдайте пропорции мира", чи "делайте новости так, чтобы в этой стране хотелось жить". Та, на жаль, багато журналістів так його і не зрозуміли, і не зуміли оцінити, але це на їх совісті". Отакої! А він сам "соблюдал пропорции мира" в його антиукраїнській, антиющенківській істерії? Хіба передачі такої спрямованості могли втілювати в українців оптимізм, викликати в глядачів "желание жить в этой стране"? І яка, до речі, країна малася на увазі: Україна чи Росія? До речі, про Дмітрія Кисельова я також запитував. У моєму виконанні запитання мало наступне формулювання: "Як Вам працювалося з Дмитром Кисельовим? Не відчували, коли були поруч з ним, що від нього тхне інформаційним кілерством, що він працює на замовлення і єдине його покликання - "мочити" Ющенка та "Нашу Україну"? Як бачимо, такі підходи Дмитра Кисельова дуже імпонують Олені, і досі тепло згадує про них. Тодж перед тим як дорікати совісті інших, можливо Олені Фроляк до своєї варто пильніше придивитися?
Олексій МАЗУР
5247 дн. тому
Відповідаючи на моє запитання щодо свого співчутливого сталення до Леніна, Фроляк сказала, що їй дійсно його шкода як "цінну архітектурну пам'мятку". А мені дуже шкода, що я таки не помилився в емоціях Олени Фроляк, вгадав її настрій, коли бачив той інформаційний випуск. Чесно кажучи, мав надію на іншу відповідь, щось на заразок: "вам так здалося, ви перебільшуєте". Одначе, сподівання не справдились. В Європі, до якої так недоречно в даному контексті апелює головний редактор інформаційної служби ICTV, немає практики масового увіковічнення в топоніміці та архітектурі міст і містечок людиноненависників, тиранів і катів, в яких руки по лікті в крові, та дбайливого ставлення до цих пам'яток. Європа, до якої, за словами Фроляк "ми так поспішаємо", вже прирівняла злочини комунізму і фашизму, сталінізму і гітлеризму. А оскільки Сталін був наслідником і продовжувачем ленінського терору, то між цими постатями можна сміливо і без найменших сумнівів ставити знак рівняння.Гітлер теж частина історії Німеччини - скільки пам'ятників йому ви знайдете на його батьківщині? Якими б очима в Німеччині та світі подивилися на німця, котрий би ініціював встановлення пам'ятника фюреру, оскільки це, мовляв, частина німецької історії? Згадую слова Президента України Віктора Ющенка про невігластво або ж лукавство і підступ тих, які виступають за збереження комуністичних пам'яток через те, що вони, мовляв, є частиною історії України. Це наше горе і трагедія, а відтак вшанування катів - збочення і злочин, наруга над пам'яттю жертв влаштованого ними терору. До того ж, всі ці пам'ятки тоталітарній, комуністичній добі після відповідного Указу Президента України вже поза законом. Отже, необхідні юридичні підстави для їхнього знесення, не кажучи про моральні, давно є. Щоправда, місцева влада часто-густо зволікає. Так от такі акції, які провели українські патріоти на Бесарабці, якраз і покликані спонукати можновладців на місцях виконувати Указ Глави держави. І ніякою цінною історичною пам'яткою архітектури бесарабський "ілліч" ніколи не був. Може, Фроляк і донині вважає його занесеним в реєстр ЮНЕСКО? Головний редактор інформаційної служби ICТV взагалі слідкує за тим, що відбувається в державі, світі? Тримає руку на пульсі подій поза її особистим життям та телевізійною студією? Україні потрібно мати свої національні пам'ятки, своїм героям, а не чужим катам! Інакше це не Україна, а "УРКА"їна. Тож руйнація таких пам'ятників - це не вандалізм, а мужній і справедливий громадянський акт національної відплати вбивцям України і українців! Як на мене, то дана телеведучою відповідь говорить сама за себе, оскільки чітко засвідчує її громадянську позицію, рівень обізнаності в цій темі, культури, патріотизму та любові до України. Якщо така Фроляк, то що вже казати про кисельових і компанію. "Українське телебачення, на жаль, поки не стало цікавим, пізнавальним, дотепним і рейтинговим, ми дуже часто й досі, у кого є можливість переключаємо телевізор на супутник і дивимось або російські канали, або канали Discovery" - каже Фроляк. Тож чи не стається так, що коли по нашому ТБ йде, бува, якась передача про злодіяння комуністичних катів, зокрема того ж Леніна, про політичні репресії в Україні, винищення квіту української нації, голодний геноцид українців, то Фроляк відразу перемикає на російський канал або Діскавері, позаяк їй такі теми не цікаві, бо недотепні. Може звідти і таке співчутливе ставлення саме до пам'ятника червоного ката, людожера, а не його жертв? А я от, приміром, не уявляю нормального свідомого українця, який би навмисно переключався з українського ТБ на російське, позаяк воно, бачте, краще. Та й чим воно краще? Тим, що більше бруду на Ющенка та Україну виливає? Інша річ, що через тотальну російську окупацію вітчизняного медіапростору українське телебачення дуже нагадує російське як за формою, так і за суттю. Але, за оцінками Фроляк, навіть таким воно ще не дотягує до російського "стандарту якості".
Глядач, просто глядач
5248 дн. тому
Олено, Ви, звичайно, душевна ведуча, одна з найліпших у країні. Але нащо ж так запопадливо вигороджувати Кісєльова? Той був таким собі епатажним зірково-самозакоханим напівфраєром-напівфріком з неслабким інтелектом і своєрідним стилем. Але зрештою те саме можна сказати про всіх російських звьозд, які найняті ненашими недоукраїнськими олігархами і ситно пасуться на наших телеефірах. Проте весь свій сумнівний чар Діма прохерив своїми ж проянуковицькими примочками під час Помаранчевої революції і трохи до неї. Потому навіть леопольдівський "метелик" на шиї не врятував його від падіння рейтингів (його особистих, а не "Фактів", між іншим - не треба плутати). Довелося Конторі відкликати його на базу до Москви. Останніми роками він самовиражається у російських новинах, обзиваючи, наприклад, одного з керівників українського МЗС штампами на кшталт "етот прозападний персонаж" - у стилі журналу "Крокоділ" 1978 р. Очевидно, "прозападний" в уяві Кісєльова - це досі лайка. І в цьому контексті в тих на ICTV, хто щось там 2004 р. підписали антикісєльовського, щось "на совісті", Олено? Чи із совістю, по-Вашому, щось не те в усіх телевізійників, які у 2004-му протестували проти перетворення новин на стіннівку "Голос Яника"? Ну тоді перепрошую, все ясно...
Фира
5248 дн. тому
Цікаво було прочитати довідку ТК.Щось не згадується робота Олени ведучою "Вікна-новини" на телеканалі СТБ:( Але ж саме там вона стала відомою і популярною!
Мудренко
5248 дн. тому
Пані Фроляк наздвичайно приємна ведуча)))
Газетний
5248 дн. тому
Приєднуюся до думки пані Мітіної
rider
5249 дн. тому
Я в, принципі, задоволений, відповідями Фроляк! На інше й не сподівався. Ве стало на свої місця, після її відповідей. Власне кажучи,більшість запитань були швидше тестовими, ніж їх автори хотіли від Фроляк одержати на них відповіді. А от Фроляк цього і не второпала! Це і є яскравим підтвердженням рівня IQ і її справжнього місця у рейингу ведучих. Зауважу, нічого особистого, я не знайомий з Оленою.
Олена Мітіна
5249 дн. тому
Для мене Олена Фроляк - приклад справжнього професіонала у журналістиці й справжньої Людини. Дуже Вас люблю і поважаю!
ТВшник
5249 дн. тому
"в ньюзрумі". Грустно. А когда-то говорили "у нас в редакции". Список перечисленных "профессиональных" украинских ведущих не впечатляет. Хотя... Из кого выбирать? И еще: Елена, по-украински все-таки произносится "Швидше", а не "швиччє".
fix
5249 дн. тому
" У мене гарна робота і зарплата, а в «політичні ігри» я не граю." А пам"ятається грали - за епохи пана Дмітрія Кісельова. можу помилятися, але помоєму то біли Ви
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду