Юлія Бориско та Іванна Найда - про роботу інформаційної служби НТКУ

17 Березня 2008
59205
17 Березня 2008
16:10

Юлія Бориско та Іванна Найда - про роботу інформаційної служби НТКУ

59205
Юлія Бориско та Іванна Найда - про роботу інформаційної служби НТКУ
Поява Юлії Бориско та Іванни Найди в ролі ведучих новин на Першому національному не тільки справила (і продовжує справляти) приємне естетичне враження, але позначила формування принципово нового для українського державного телебачення типажу новинного ведучого. Ставши у 2005 році новим обличчям «головних новин країни», Юлія Бориско своєю роботою в кадрі остаточно закріпила попередню відмову Першого національного від дикторства на користь більш «просунутого» ведучого новин західного зразка. Так само, як Іванна Найда, котра, набувши свій фундаментальний телевізійний досвід під керівництвом Олександра Ткаченка, показує  західні стандарти роботи новинного ведучого із властивим їм високим рівнем власної відповідальності.
 
Львів’янка Юлія Бориско в Києві з 2000-го, на Першому – з 2005-го. У жовтні 2004-го Юлія в числі інших журналістів звільнилась із телеканалу «1+1», де вела програму «Сніданок з «1+1», на знак протесту проти цензури. На НТКУ прийшла у команду віце-президента Андрія Шевченка, який разом із президентом Тарасом Стецьківим працював над підготовкою до перетворення телекомпанії на суспільне мовлення. Після призначення президентом НТКУ Віталія Докаленка Юлія залишилась на телекомпанії й дотепер залишається обличчям «Новин», зробивши лише нетривалу перерву, пов’язану з народженням сина Марка.
 
Іванна Найда розпочала журналістську кар’єру у програмі «Післямова» Олександра Ткаченка. Працювала у «ТСН» («1+1»), відтак у проекті «Обличчя світу» («Інтер»), вела новини «Репортер» та «Шоу Іванни Найди» на Новому каналі, цикл програм «Обличчя країни» на СТБ, з 2006-го – новини телеканалу «Сіті». У 2007-му прийшла у ТВО «Новини» Першого каналу, аби стати ведучого головного випуску «Новин».
 
Сьогодні новини Першого національного – продукт, до якого найменше претензій навіть у найзапекліших критиків Національної телекомпанії України. Під час виборчих кампаній та політичних криз вони тримають планку балансу та незаангажованості, уникають і комерційної джинси. Хоча, звичайно, у ТВО «Новини» є чимало проблем, про які також розповіли співрозмовниці «ТК».
 
– Іванко, Юліє, ваша поява в кадрі – ваш основний службовий обов’язок, але що передує цій появі? В чому саме полягає співавторствоу новинних випусках? Як побудовані ваші робочі відносини з іншими підрозділами новинної служби – журналістами, режисерами, операторами?
 
Юлія Бориско: Створення геніальних підводок (це я з самоіронією). Тексти я пишу собі сама, попередньо прошерстивши інтернет і поспілкувавшись із журналістами. Бо так уже склалось – і це природно, – що журналіст старається тільки для себе, а ведучим зазвичай кидає кілька кострубатих речень. Ці речення – своєрідний індикатор роботи ведучого. Якщо хтось починає міжнародний блок зі слів «щонайменше стільки-то людей загинуло» – я одразу розумію, що мізки й руки ведучого тексту не торкалися. Перше речення завжди має бути ЦІКАВИМ і змістовним – а в випадку з міжнародкою треба починати не зі слова «щонайменше» і цифри жертв, а з назви країни, щоб глядач швидше перенісся туди подумки.
 
Зараз я менше впливаю на верстку, ніж роки два тому… Якби моя воля, я б завжди починала з чогось людського, зрозумілого і резонансного – з церемонії вручення «Оскара», приїзду Монсерат Кабальє… Але на Першому національному зі своїм новинним гуманізмом я в меншості, навіть за підтримки випускового редактора. Широка редакторська колегія – здебільшого за політику, це у нас у першій частині програми і пояснюється специфікою каналу. Двоє проти багатьох програють. Тому зараз я концентруюся на відшліфуванні своїх літературних талантів. Дибки стаю лише якщо вже зовсім щось не до шмиги.
 
З операторами я перетинаюся в студії. На виїздах буваю дуже рідко – востаннє минулого літа, робила міні-докфільм до Дня Незалежності. Дрібні діти сплакались без мами, тому поки що намагаюся не випадати із сім’ї надовго :).
 
Іванна Найда: Новини на Першому національному не намагаються винайти велосипед. Ми працюємо за тією схемою, за якою працюють більшість новинних служб. О другій годині дня на нараду збираються директор новин, головний редактор, випусковий редактор, ведучий, аналітик  та керівник міжнародного відділу. Ми дивимося попередній план вечірнього випуску, бо на цей момент уже більш-менш ясно, яким має бути цей випуск. Обговорюємо наповнення у режимі мозкового штурму: дискутуємо, якими мають бути сюжети, що треба дозняти, в кого взяти коментар, яку тему розширити. Я беру участь у цьому обговоренні нарівні з усіма. Після закінчення наради всі розходяться на свої робочі місця. Мій випусковий – Ірина Канаєва, дуже комфортна професійна людина. Раніше ми разом працювали на Новому каналі, були просто знайомі, тепер у нас дружні стосунки, що й не дивно, адже ми проводимо разом півжиття.
 
Головний редактор Віктор Харламов працює на каналі давно, він пережив кілька змін керівництва. Ігор Федорів – директор новин, він має досвід роботи у новинах «Плюсів». Із режисером особисто я найчастіше спілкуюся через «підслушку». Напевне, це тому, що на відміну від Нового каналу, тут режисери та оператори територіально розташовані далеко від ньюзруму. Десь о пів на п’яту – друга летючка, вносимо останні корективи до вечірнього випуску і починаємо планувати випуск наступного дня. Тексти підводок, принаймні базу для них, пишуть журналісти, бо людина, що була свідком події, на моє переконання, зробить це краще, вона розуміє, що там було найяскравішого та найголовнішого. Звісно, написані журналістами підводки я адаптую під себе сама.
 
– Серед працівників НТКУ існує думка, що новинарі – еліта Першого національного. В чому ваша елітарність?
 
Ю.Б.: Елітарність у цьому контексті звучить, ніби тебе завуальовано копнули під зад. Ми – не еліта; просто люди, що люблять свою роботу – люблять більше, ніж гроші.
 
І.Н.: Я працюю на Першому національному тільки 5 місяців, а це ж великий колектив. Зараз відбуваються зміни, багато хто активно виступає з цього приводу, а я тим часом не завжди знаю, хто ці люди. Моє коло спілкування – ті, з ким я безпосередньо працюю. Думку про елітарність мені поки ніхто не озвучував.
 
– Хтось із телекритиків зауважив: аби стати телеведучим, потрібні не стільки якісь особливі риси, скільки відсутність деяких рис, які може оголити екран. Що вам довелось у собі приборкати, а що – набувати задля роботи в кадрі у новинах?
 
Ю.Б.: По-перше, треба, щоб телекамера любила. Далі у рейтингу необхідних якостей – природні таланти, помножені на велику працю. Можна замість цього використовувати зв’язки і піонерську старанність. Сучасний стан українського телебачення засвідчує, що «невпихуємих» (копірайт Івана Плюща) людей нема. Топ-менеджери часто роблять ставку на людей команди, з якими завжди можна домовитися. Талановиті, працьовиті, але з власною думкою – часто незатребувані. Але це не вирок, і махати шашкою вже не час. Треба просто ще більше працювати. Як каже мій однокласник, лінійне місіонерство нічого не дасть – інший час, інші підходи, тобто успішно виконувати якусь місію, не роблячи кар’єри, нереально. Я роблю саме так. Загалом у новинах на Першому зібралися класні люди – сміливі і незатиснуті. Цей колектив будь-яким рекомендаціям згори дасть відсіч, хто б їх не приніс.
 
І.Н.: Ведучий – це об’єкт, який усі обов’язково оцінюють. І я не думаю, що дійсно можна щось приховати. Про себе зі впевненістю можу сказати, що заради роботи в кадрі я в собі нічого не приборкувала і тим більше не набувала.
 
– Багато хто, оцінюючи роботу в кадрі того чи іншого ведучого, послуговується такими розмитими критеріями, як «енергетика», «харизма». Наскільки реально впливовими у вашій роботі є такі, здавалося б, сумнівно реальні речі, як енергетика?
 
Ю.Б.: Харизма або є, або її немає. Без неї ведучий зіркою не стане. Чи є ця Божа іскра у мене – не мені судити. Але досі в мені не сумнівався жоден керівник, де б я не працювала. Ведуча має випромінювати світло і викликати емоції. Мені здається, якщо у жінку часто закохуються в реалі – не сподобатися глядачам вона не може. Це природна магія яскравої особистості.
 
І.Н.: Я вважаю навпаки, що це дуже певні критерії і вони важливі. Енергетика, харизма – це даність, на відміну від професіоналізму. Це або є в тебе, або нема. Я визнаю в собі ці речі і намагаюся з ними працювати – але не заради кадру, а взагалі в житті.
 
– Ви працювали і в інформаційному мовленні за часів Кучми, й після нього. Чи є принципова різниця – у побудові стосунків із політиками, владою та опозицією, з керівництвом новин та каналу?
 
Ю.Б.: Це підпункт ширшого питання – чи змінилась Україна від часів Помаранчевої революції. Як на мене, не дуже. Хоча свобода слова є. Політики ще не зовсім знахабніли. Низький їм за це уклін.
 
І.Н.: Можу сказати, що за останні майже півроку роботи на Першому національному я бачу мало відмінностей. Не відчуваю, що тиск став менший чи більший, але це, напевне, тому, що я не працювала в новинах тоді, коли лютували темники. Втім, мені зараз абсолютно комфортно працювати.
 
– За якою логікою сьогодні побудована новинна картина дня в ефірі НТКУ? Чи потребує ця логіка вдосконалення?
 
Ю.Б.: Багато політики, кілька соціальних досліджень, міжнародка, трохи соціалки з розряду «як погано українським селам» і пара бантиків насамкінець. Це не влаштовує ні моє керівництво, ні мене. Мені особливо не подобається перебір із краватками і портфелями. Моїх редакторів більше турбує нестача кваліфікованих кадрів – у столиці і в регіонах, нестача машин.  
 
І.Н.: Зараз є два випуски ранкових новин, потім – три денних і наш вечірній підсумковий випуск. Безумовно, можна все це вдосконалювати й за формою, й за змістом, але тут, по-моєму, не треба ускладнювати: новини йдуть паралельно з тим, як проходить день, і це має бути найголовнішою логікою.
 
– В ефірі Першого каналу виходять ділові та інші програми, які значною мірою складаються з прихованої реклами. Вам це не муляє?
 
Ю.Б.: Буддистам ніщо не муляє – навіть те, що іноді муляє поганим танцівникам :). Моя топ-мета – сягнути внутрішньої гармонії, хоч я і не буддистка, просто люблю філософію. А щоб сягнути гармонії – намагаюсь не відволікатися на незалежні від мене зовнішні подразники.
 
І.Н.: У новинах, де я працюю, джинси нема, а що відбувається навколо – це вже не є сферою мого впливу.
 
– Що вам відомо про умови співпраці каналу зі структурою Юрія Каплуненка ESGroup?
 
Ю.Б.: Нічого не відомо. Я навіть не знала, що Каплуненко – Юрій :).
 
І.Н.: Нічого про це не знаю.
 
– За штатним розкладом, над новинами разом із вами працюють ще 294 особи. А скільки живих людей, а не «мертвих душ» реально роблять новини на Першому національному? Що являє собою ця команда?
 
Ю.Б.: Реальних працівників уполовину менше. Журналістів приблизно двадцять, плюс власкори. Команда хороша, але неміцна. Більшість сприймають Перший національний як трамплін на престижніші канали. Деякі журналісти геніальні. Я вже пишаюся, що знаю їх особисто.
 
І.Н.: Приблизно 20 журналістів у Києві, кілька кореспондентів у регіонах та редакторська група – той творчий колектив, який безпосередньо робить новини. Це команда високопрофесійних людей, котрі мають серйозний досвід і добре знають, як і що треба робити.
 
– Ексклюзив у новинах Першого національного – це виняток зі звичайного життя вашої команди чи та мета, яку щодня ставить перед собою ваш колектив? Чи працюєте ви з ВЛАСНИМИ джерелами інформації?
 
Ю.Б.: Це виняток і це мета.
 
І.Н.: Пошук ексклюзиву – це щоденна робота, нею займаються всі, і нам це нерідко вдається. Може з’явитися така тема (особливо якщо йдеться про регіональні сюжети), яка виходить спочатку в нас, а наступного дня – на інших каналах. Просто Перший національний не такий помітний, тому не всі про це знають.
 
– Як відомо, місія Першого національного – виконувати держзамовленння, що передбачає, зокрема, зобов’язання подавати в новинах офіціоз у тих обсягах і з такими нюансами, що їх не побачиш на приватних каналах. Які принципи інформаційного «обслуговування держави», на вашу думку, є застарілими, некоректними?
 
Ю.Б.: А як мені відомо, держзамовлення означає перелік програм, а не офіціозне навантаження на новини і вимоги до їх висвітлення.
 
І.Н.: Я б не хотіла говорити про місію каналу в цілому. Але якщо йдеться про новини, тут я не бачу жодних зобов’язань. На своєму робочому тижні я відслідковую випуски новин на всіх вітчизняних каналах і бачу, що цей «офіціоз» є на всіх каналах, і в досить великих обсягах. Проблеми новин Першого національного пов’язані зовсім не з держзамовленням, а з тим, що працює величезний штат людей, бракує фінансування…
 
– Регіональні теми – слабка ланка всього нашого телебачення. Які кроки роблять новини Першого національного для вирішення проблеми якості та кількості регіональних сюжетів у новинах? Корпункти за кордоном – ставиться ця проблема?
 
Ю.Б.: Власкори – це проблема. Але в нас дуже хороший редактор регіонів. Він може дістати відео навіть з-під землі. Але іноді цього замало… Корпункти за кордоном? Спочатку треба налагодити роботу корпунктів в Україні.
 
І.Н.: Щодня ми перебираємо теми, хочемо дати глядачеві якнайповнішу картину дня з усіх регіонів України, але неминуче стикаємося з одним – чи є в нас там, де треба, журналіст-машина-камера, чи нема. Зрозуміло, що цих корпунктів у нас недостатньо. За зв’язки з нашими регіональними журналістами відповідає Олександр Боль, який свого часу працював із регіонами на Новому та 5-му.
 
– Природно, що з приходом нового в.о. президента НТКУ Василя Ілащука на Перший національний чекають трансформації. Яких саме змін, з вашої точки зору, потребує сьогодні телекомпанія взагалі і зокрема ваше рідне ТВО «Новини»?
 
Ю.Б.: Василь Ілащук під час знайомства з колективом новин сказав, що працюватиме в межах закону і боротиметься з тінню. Щиро бажаю йому успіху. Кажуть, тіні зникають опівдні. Коли ця пора доби настане в Україні – питання не до мене. Наша країна прогресує дуже еволюційним шляхом – не завдяки політиці, а часто всупереч їй. Навколо Нео-Візантія – досить подивитися, за якими принципами працює політична еліта, що змінилося, точніше – не змінилося з часів Кучми тощо. За час, що я на НТКУ – в напрямку громадського телебачення не зроблено ні кроку. Передвиборні обіцянки завжди ходять у парі з післявиборною амнезією. Перший національний – це бюджетна установа, яка не може на власний розсуд витрачати.
 
І.Н.: Я особисто ніколи не працювала з Василем Ілащуком. Тому не можу прогнозувати, якими будуть його кроки як керівника НТКУ. Моїм другом був і залишається Віталій Докаленко. Повірте, я прийшла на цей канал, тому що бачила, які зміни тут відбуваються. Я прийшла в цю команду, тому що в мене була довіра до цих людей і в нас було спільне бачення того, як треба робити новини. Мені здається, керівникам такої непідйомної махини, як Перший національний, бракувало можливості робити все так, як вони вважали за потрібне. Я – людина малих форм, не люблю говорити взагалі і ні про що, тим більше про речі, до яких я не маю безпосереднього стосунку. Я хочу концентруватися на тому, що роблю зараз.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
59205
Читайте також
20.02.2008 18:45
Світлана Остапа
35 513
19.02.2008 12:54
Наталія Данькова
Марина Баранівська
51 754
Коментарі
39
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
St. Nikolas
5882 дн. тому
Харлі, ти банально некоректна особа. Навіть вульгарна, якщо таке пишеш про жінку. Щодо імен, яких так і не назвали, то ради Бога, подивіться звіти Кузякіна, який всім каналам кістки перемиває. Я там вичтав три прізвища: Калина, Урлапов, Акім.. Мабуть це і є ударна група, яка робить сюжети в залежності від теми дня. О, пару тижнів ще Маркіну згадували. Але тим не менше, не буде ж керівництво собі на горло наступати і пускати в ефір найгірших.. от і виходить, що названі Кузякіним найкращі.
Оце так Найда!
5882 дн. тому
Друг - Докаленко?Оце так! А він вміє бути другом? Скажи мені, хто твій друг...
геронтологу харлі
5882 дн. тому
Не переймайся віком Найди.Імена в студію
харлі-чопперу
5882 дн. тому
Імена - ті, кого не назвали "прими" в своєму інтерв"ю. Смішно і сумно все це читати. Як сюжет на замовлення. Особливо Найду. Порожнина в ефірі. Старіюча дєвушка, яка нічого, крім торгівлі фейсом за протекцією Ткача не може.
злому противнику
5884 дн. тому
Каплун вчи анлійську, не тобі про джинсу патякати-у тебе навіть манікюр з джинси. Шоу з Іванни не їі проблема, то проблема менеджерів та продюсерів.Чия проблема шоу Христі Бондаренко на 5-му?На 99%-це проблема менеджерів.
злой
5884 дн. тому
Шоу Иванны Найды было полным {CENSORED}, стыдно было б такое даже в резюме указывать.
противник
5884 дн. тому
Смешно и грустно читать эту заказуху. Ведущие обе очень неискренние, обе работают за очень большое бабло, которое, кстати, им добывает Каплун. Как только они почувствуют что перестали получать черный или белый нал, тогда и послушаем их песенки. Автор, неужели не стыдно гнать такую джинсу?
2otar
5884 дн. тому
Дякую, що прибрав і цей брутал)Так речи тре прибирати- буде більше поваги до тебе особисто, до ТК в цілому.
русскому
5884 дн. тому
Не смотрите УТ, а Бориско нравиться это как?Вечная загадка души русской))Бориско интересно,толково и с чувством юмора отвечала.Респектуха!)
jeronimo
5884 дн. тому
U save the world...in yesterday Wake-up, wake-up Baby...U must to save this rainy day! )))))
Прохожий
5884 дн. тому
Немного вопрос в оффтоп, последнее время в новостных сюжетах почти всегда на заднем фоне Д.Басса стала появлятся Л.Томанек, она теперь его новый пресс-секретарь?????
русский критик
5884 дн. тому
Я не смотрю УТ.Не нравяться мне их примочки в сьюжетах с переводом с русского на украинский.Кто-то тут писал о Интере и их ведущих.Простите, но я не могу слушать и видеть Гомонай-это русский язык робота.Вот эту Бориску я бы смотрел- она человечнее.Вообще-то интересно читать как вы друг дружку не любите!)
Васе
5884 дн. тому
А я про що?Я й кажу, в "новинах" на Першому не люблять жінок, тому що хочуть 40-річних чоловіків.Чомусь їм "довіряють".Хто довіряє?В якому міністерстві? Як можна не любити Бориску з Найдой НЕ РОЗУМІЮ, мля.
вася
5884 дн. тому
Не переводьте все в брутальну площину. Секс-оріентація тут ні до чого! Та й, наскільки мені відомо, в "новинах" на Першому не люблять жінок. Просто в інтерв"ю дуже видно - кого треба було виділити і похвалити. Примітивно. А чого звільнився Пеліховський? Невже, як і білополю "знавець цифр юра обрахував і ті приниження не винесли? Шкода. Олег - був єдиним нормальним у цьому "халтур-груп". А ім"я Каплуна і знати необов"язково! Суті справи це не міняє - халтура вона і є халтура. Цей час, до речі. раніше "новинам" належав. За які такі заслуги його каплуну віддали? Може - тендерна палата допомогла. Чи були взагалі тендери на Першому.
Чоппер
5884 дн. тому
Харлі, а як звуть тих худоб?Імена в студію!
Ю.Каплуненко
5884 дн. тому
Дякую за те, що не сумнівались!Буду вивчати англійську.Вивчу-доповім, в першу чергу Ю.Бориско.
Васе
5884 дн. тому
Вася, ти пургу несеш.40-річних на УТ слільки було, але довіри до них на копійку.А може це тобі 40-річний мен потрібен?Кажуть це зараз модно в певних міністерських колах)
каплуну
5884 дн. тому
про цифри ми й не сумнівались!
харлі-девідсон
5884 дн. тому
Давненько сюди не заїжджав! Це інтерв"ю - перли в навозі. Перли - коли правда, навоз - це потрібні компдіманси на адресу керівників. Як все класно - журнаілсти пишуть кострубаті речення. а гені болька - дістане з-під землі! Він дістане! В "новинах" всі прекрасно знають хто і що собою являє з названих тут, так само - і чому їх назвали. Та щоб не поміняли. Начальство ж змінилось в НТКУ, от тепер треба, щоб кістяк - русліки, феді, больки та решта своїх збереглась. А про журналітсів пишуть ведучі без імен - як про худобу!
Ю.Каплуненко
5884 дн. тому
Бориско вже знає, що я Юрій, а я вже знаю букви.Цфри я давно знаю.Дякую, що запитали.
місцевий
5884 дн. тому
А що, Каплун вміє писати? І букви знає?
Вася
5884 дн. тому
Сумно, коли ніби-то нормальна людина - відверто нещира. І про ім"я Каплуненка і про те, що "не за гроші"... Хіба що пару-трійку тисяч - не гроші. Не передавайте куті меду. дівчата. Та й Іванна б без протекції Ткачика не потрапила б у випуск "новин" От з чим треба вирішувати - чоловіком-ведучим і віці ну хоча б 40 років. Бо часом дівчатам просто не віриш. Особливо Іванні. Її час - денні випуски. Справді - Томанек більш харизматична, хоч її федя і гнобить. Нічого, Людочко, потрепи! Відділлються кішці мишачі сльози! Він не Кощей- Беззсмертний! Ми знаємо в якому яйці його голка!
Оля
5884 дн. тому
У нас в "новинах" немає поганих ведучих. Комусь може не подабатись Юля, як людина чи Іванна. Але професіоналізм - у них є, і не треба власну злість прикривати брутальністю. Так уже склалось ( і не тільки у нас), що новий керівник приводить ведучих, яких вважає більш рейтинговими і фаховими. Ніяких конкурсів і кастингів. "Хозяин-барин" ( а на державному телебаченні - тим більше). Думаю, це неправильно. Але як з цим боротись? Ніяк. Це - така сама нео-візантійщина в стосунках і кадровій політиці, як і в політиці взагалі. Зрештою - все минає. Хтось змінить і дівчат в ефірі, та й наших менеджерів - можливо- теж. І журналісти з"являться в ефірі інших каналів. Тільки не забуваються відверто несправедливі речі.
2otar
5884 дн. тому
Дякуємо)Але це не плітки- це брутальна підлість.Якщо вона шось там вкрала, джинсує,ще щось там наробила... Ще раз дякуємо)
rifle
5884 дн. тому
Знаете, почему они класные ведущие?Они професионалы, знают что такое журналистика.Такие кадры на вес золота в любой европейской стране.Востребованы потому, что там бизнес как бизнес.А что у нас?Какой у нас бизнес?Берут копеечную мордочку и в кадр, а остальное сериалы.Не, ну сериалы согласна- штука нужная,Что бедному народу делать, хоть глазами можно нажраться того, чего давно уже не пробовал.Юля Бориско права, после выборов у всех амнезия, и у народа тоже.
otar
5884 дн. тому
Питання тут можна всякі обговорювати, і професійні, і будь-які. І пліткувати не заборонено. Але цей коментар, на багаторазові прохання громадськості, я прибрав)
знавець
5885 дн. тому
повністю згоден з Rtramoм - приберіть, будь-ласка, комент того негідника(негідниці?) , бо то вже рівень "нижче плінтуса". Ведучі можуть подобатись чи ні, але пліткувати про якісь особисті речі у жодному разі неприпустимо! Тим паче - на сайті, переважна більшість відвідувачів якого - професіонали, і питання тут обговорюються професійні.
Rtram
5885 дн. тому
Бориско на Інтері буде лише за умови вести новини українською. Адміну- пріберть пост покідька Вопрос-ответ.
ответишь за Найду
5885 дн. тому
{CENSORED} ты и {CENSORED}.
Рав-репа
5885 дн. тому
Капитану. Бориско и Найду возьмут на Интер только через труб Гомонай. Их мужья нечлены Нацрады и не депутаты БЮТ.Так то вот(
манкурт
5885 дн. тому
Бориско каже -Загалом у новинах на Першому зібралися класні люди – сміливі і незатиснуті. Цей колектив будь-яким рекомендаціям згори дасть відсіч, хто б їх не приніс.------Юля вірю, що ти можеш дати відсіч.У тебе є розум і характер, і ти не є фанатиком))Але все УТ з їхніми Новинами не варто захищати- носять і виконують.
Капитан Питер Блад
5885 дн. тому
Ни Бориско, ни Найде не место на УТ...Они абсолютно европейские по стилю и харизме.Не кидайте в меня помидорами, но Интер с ними смотрелся бы намного продвинутее.Представьте лица(и ум) Интера -Шустер, Бориско, Найда,Гайдукевич.Их бы никто не догнал но...но они там не нужны, и им тоже это не нужно.Еще раз прошу- не швырять в меня помидорами.
брахмапутра
5885 дн. тому
"Навколо Нео-Візантія – досить подивитися, за якими принципами працює політична еліта, що змінилося, точніше – не змінилося з часів Кучми тощо. За час, що я на НТКУ – в напрямку громадського телебачення не зроблено ні кроку.Передвиборні обіцянки завжди ходять у парі з післявиборною амнезією." Девушка Бориско категорически не глупа.Респект)
Ю.Каплуненко
5885 дн. тому
Пані Бориско, тепер для вас я просто Юрчік.
ой!
5885 дн. тому
а чому автор ТК не згадує про також ведучу "Новин" Людмилу Томанек? Чи ті, хто працює у новинах понад 3 роки - апріорі не творці,не журналісти і не ведучі? Бориско,поза всяких сумнівів - класна ведуча і непоганий журналіст,і зовнішність класна, і подача інформації. Найда - як ведуча просто ніяка,тобто може бути, а може й ні. Як журналіст - не знаю, говорити не буду.
Бонд
5885 дн. тому
Чмокє красивим дівчатам))) "Буддистам ніщо не муляє". Бориско - це геніально!
МК
5885 дн. тому
Найду знаю давно. Бориско взнав оце з інтерв'ю. Супер З такими кадрами НТКУ цілком може ставати справжнім "громадським телебаченням" навіть без зміни офіційного статусу. Чудові дівчата. А Бориско - просто відкриття для мене. Треба буде на неї подивитися в телику. Державне телебачення цілком може бути найпопулярнішим в Україні. Не згірше ОРТ. Шкода тільки, що там людям гроші малі платять. На БіБіСі он зірки - мільйонери. І у нас так має бути. Хай не мільйонери, але, щоб не менше за колег на "1+1" та "Інтері" всі отримували. It's a must
5885 дн. тому
Якщо поява у "Новинах" УТ-1 Юлії Бориско додала каналу свіжсоті, неупередженості подачі інформації, то вихід в ефір Першого Національного Іванни Найди справив враження досить сумнівного надбання, яке подавалось, як "велика перемога" каналу. Щось не відчувається у пані Іванни тієї харизми, про наявність якої в себе вона так впевнено говорить. Про дрібні "пташині" риси обличчя говорити не хочеться, але наявність "отрицательного обаяния"(таким терміном користуються досвічені телевізійні режисери), на жаль, присутня. Втім, це справа особистого смаку.А "джинси" у новинах зараз немає тільки тому, що вся вона - у Каплуненківському "Діловому світі", який іде в блоці новин. І виходить - про політичні та інші (крім економічних) події глядач Першого ще може отримати об"єктивну інформацію, а про економічне життя держави - ні, бо економічного блоку новини вже давно не роблять, а у "Діловому світі" - суцільна заказуха, яка не має нічого спільного з об"єктивною картиною розвитку нашої економіки. І лукавить Іванна Найда, коли каже, що керівникам - читай "Докаленку" - бракувало можливостей робити все так,як вони вважали за потрібне. Він робить все тільки так,як самому хотілося, а що "напакуватися" та накрастися йому хотілося більше, ніж робити класний продукт, то не її провина. Нехай і далі дружить, в усякому разі мати мужність назвати своїм другом Вже звільненого керівника здатен не кожний.
Найдна
5885 дн. тому
Бориско було, скажемо так, читати - цікавіше. Набагато
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду