Фундація Суспільність вручила відзнаки «Прорив» та за особливий внесок у журналістику

Фундація Суспільність вручила відзнаки «Прорив» та за особливий внесок у журналістику

24 Серпня 2024
602

Фундація Суспільність вручила відзнаки «Прорив» та за особливий внесок у журналістику

602
Лауреатками стали керівниця міжнародного відділу Суспільного Роксолана Лісовська та очільниця Лабораторії журналістики суспільного інтересу Наталя Гуменюк.
Фундація Суспільність вручила відзнаки «Прорив» та за особливий внесок у журналістику
Фундація Суспільність вручила відзнаки «Прорив» та за особливий внесок у журналістику

Очільниця міжнародного відділу Суспільного Роксолана Лісовська отримала відзнаку за поступ у професії «Прорив».

Нагородження відбулося під час Форуму «Воєнні медіавиклики 2024: Стійкість».

«Я дуже вдячна за цю нагороду, це було неочікувано. Те, ким я є зараз, я завдячую людям, які мене оточують. Перш за все – це Тарас Петрів, який познайомив мене з міжнародною журналістикою та Суспільним мовником. Я вдячна Ангеліні Карякіній, яка мене навчала і повірила в мене, а також Христині Гаврилюк. Дякую всій команді Суспільного», — сказала лауреатка.

Нагороду щороку вручає Фундація Суспільність спільно з Фондом розвитку журналістики імені Анатолія Москаленка. Нагороджував Роксолану Лісовську народний депутат й очільник комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

Президент Фундації Суспільність Тарас Петрів додав, що нагорода вручається тим журналістам, які постійно говорять про Україну та стають її амбасадором, який починає свою журналістську місію заради служіння суспільним інтересам.  

Спеціальною відзнакою за Особливий внесок у розвиток журналістики в час війни було нагороджено керівницю Лабораторії журналістики суспільного інтересу Наталю Гуменюк.

Цією нагородою, за словами Тараса Петріва, відзначають тих номінантів, які є прикладом для молодого покоління журналістів. Вручав нагороду СЕО Starlight Media Олександр Богуцький.

«Нагорода така, що навіть декільком людям важко втримати. Тому ти ніколи б не пройшов той шлях, якби навколо не було б так багато людей — від тих, хто вчив, хто дав роботу, і навіть тих, хто забирав роботу, але в цій боротьбі ти навчився ще більше. В умовах кризи та війни я наполягаю, що є особлива відповідальність в дотриманні правил та журналістських стандартів. Наша професія як скальпель хірурга — може бути надзвичайно корисною, але й може нашкодити. Я закликаю робити свою роботу усвідомлено і думати про те, що ця професія – про користь та служіння», — сказала Наталя Гуменюк.

Торік професійні відзнаки від Фундації Суспільність отримали військовий журналіст із Миколаєва Олександр Матюшенко та команда радіо «Культура».

Нагадаємо, цьогоріч форум «Воєнні медіавиклики-2024: Стійкість» триває 23-24 серпня.

Під час заходу заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко назвав п’ять факторів, які впливають на розвиток медіа в Україні.

Фото: Фундація Суспільність.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
602
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду