Журналістка «1+1» Євгенія Цвєтанська іде з телеканалу

Журналістка «1+1» Євгенія Цвєтанська іде з телеканалу

1 Лютого 2024
18581

Журналістка «1+1» Євгенія Цвєтанська іде з телеканалу

18581
Колишня військова кореспондентка планує надалі працювати у сфері комунікацій, зокрема не виключає, що в ЗСУ.
Журналістка «1+1» Євгенія Цвєтанська іде з телеканалу
Журналістка «1+1» Євгенія Цвєтанська іде з телеканалу

Журналістка Євгенія Цвєтанська, яка довгий час працювала воєнною кореспонденткою «1+1», повідомила, що йде з телеканалу. Про це вона написала на своїй сторінці у фейсбуці. «Детектору медіа» вдалося поспілкуватися з Євгенією та дізнатися причини. 

За словами журналістки, до повномасштабного вторгнення робота воєнкора була унікальною. Євгенія каже, що відчувала важливість показувати людям, що таке війна насправді.

«Як воєнна кореспондентка я зробила свою роботу тоді, коли вона була дійсно потрібна. Я перестала бачити необхідність, унікальність саме своєї роботи. Її зараз може зробити кожен. Тому, власне, я і йду далі», — говорить Євгенія 

Також журналістка поділилася своїми планами на майбутнє.

«Є кілька варіантів. Розглядаю сферу комунікацій і, можливо, навіть ЗСУ. Але якщо це і буде ЗСУ, то це однозначно буде мій профіль. Пресцентр, комунікації — тому що це те, що я вмію, це те, що я люблю», — каже Цвєтанська. 

За два тижні журналістка повертається до Києва, після чого буде розглядати різні варіанти.  

У своєму дописі у фейсбуці Євгенія подякувала всій команді «1+1». «Це люди, які дали мені лопату, аби я будувала себе. Кожна людина на “Плюсах” мені цінна. Без перебільшення. Хтось дружбою, хтось досвідом, але всі і кожен окремо цінний», — написала журналістка.

Про свій відхід з команди вона зазначила: «Це гарний виклик для того, аби зрозуміти, чого людина вартує без бренду. Хто лишиться поряд без бренду. Бо “1+1” — це справді сильний бренд і потужна команда».

Євгенія Цвєтанська починала працювати в «Сніданку з 1+1», де знімала туристичну рубрику «Міста. Мій Путівник». Влітку 2013-го вона перейшла в редакцію новин «Спецкор» і ТСН, а вже з жовтня 2014-го почала працювати в зоні АТО на Луганському напрямку. Вона мала знімати соціальні сюжети з прифронтових міст, проте вже під час першого відрядження за власним бажанням поїхала в саму гущу подій — місто Щастя, яке на той момент було під обстрілами бойовиків. Сюжети Євгенії стали невід’ємною частиною випусків ТСН та «Спецкора», бо показували найгарячіші події з передової.

Крім того, Цвєтанська зняла власний документальний фільм «Кіборги Луганського аеропорту» про події весни-літа 2014 року. Вона є авторкою фільму «Висота 307,5» про вихід із Дебальцевого та співавторкою фільму «Їх було 33» про звільнення міста Торецьк. Також допомагала у зйомках фільму «Луганський форпост». Є співавторкою книги «Війна очима ТСН» 2014 року.

У лютому 2018 року Євгенію Цвєтанську відзначили медаллю «За сприяння Збройним силам України». Подання на нагородження журналістки зробив керівник Антитерористичної операції генерал-лейтенант Михайло Забродський, який особисто нагородив Євгенію. 

Фото: Євгенія Цвєтанська / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18581
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду