Ексмер Ірпеня подав до суду на голову ініціативи «Голка» Ірину Федорів

Ексмер Ірпеня подав до суду на голову ініціативи «Голка» Ірину Федорів

26 Січня 2024
5181

Ексмер Ірпеня подав до суду на голову ініціативи «Голка» Ірину Федорів

5181
Володимир Карплюк вимагає від ексредакторки «Чесно» спростувати інформацію, що пов’язує його партію з дерибаном Біличанського лісу біля Києва.
Ексмер Ірпеня подав до суду на голову ініціативи «Голка» Ірину Федорів
Ексмер Ірпеня подав до суду на голову ініціативи «Голка» Ірину Федорів

Колишній мер Ірпеня на Київщині Володимир Карплюк подав судовий позов про захист честі та гідності проти голови громадської ініціативи «Голка» Ірини Федорів. Про це повідомила сама Федорів у своїй колонці на «Главкомі», передають «Голка» та Zmina

За словами Федорів, Карплюк вимагає спростування інформації в іншій її авторській колонці на «Главкомі», де партію Карплюка «Нові обличчя» пов’язують із дерибаном Біличанського лісу біля Києва.

Також Карплюк вимагає спростувати інформацію про нібито зв’язок його політичної сили з екснардепом від «Слуги народу» Олександром Дубінським, якого судять за держзраду.

Справу за позовом Карплюка слухатиме суддя Ірпінського міського суду Яна Третяк, яка розглядає ще один аналогічний позов проти Федорів — народного депутата від «Слуги народу» Олександра Горобця теж щодо дерибану Біличанського лісу.

У 2015 році Федорів уже вигравала суд у Карплюка у справі про захист честі та гідності — як пише «Голка», тоді мер Ірпеня так і не зміг спростувати свої зв’язки з екснардепом від Партії регіонів Петром Мельником.

Володимир Карплюк був мером Ірпеня у 2014–2018 роках. Балотувався на останніх парламентських виборах, але до Верховної Ради не пройшов. Він є фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема, щодо привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах, а також щодо службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків.

Нещодавно Ірина Федорів і Маргарита Ситник оголосили про запуск сайту нової громадської ініціативи «Голка». У вересні 2023-го Ірина Федорів пішла з посади редакторки сайту Руху «Чесно», яку обіймала з 2015 року.

До того Ірина очолювала інформаційно-аналітичний відділ новинної служби каналу СТБ, на який прийшла працювати ще в роки студентства у 2005-му. Тоді ж вона поринула у громадську роботу, на волонтерських засадах очолювала сайт «Громада Приірпіння», який висвітлював життя селищ Ірпінь та Коцюбинське поблизу Києва, а згодом стала депутаткою селищної ради. 

У 2015 році Ірина Федорів стала переможницею в журналістському конкурсі як авторка серії публікацій про збереження Біличанського лісу, що під Києвом. З 2010 року й досі активно веде блог на «Українській правді», порушуючи гострі теми.

Колаж: «Голка»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5181
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду