Ведучий 24 каналу Олексій Печій поїхав на саміт ЄС і не повернувся в Україну

Ведучий 24 каналу Олексій Печій поїхав на саміт ЄС і не повернувся в Україну

22 Грудня 2023
25870

Ведучий 24 каналу Олексій Печій поїхав на саміт ЄС і не повернувся в Україну

25870
Колеги Олексія з 24 каналу засудили його вчинок.
Ведучий 24 каналу Олексій Печій поїхав на саміт ЄС і не повернувся в Україну
Ведучий 24 каналу Олексій Печій поїхав на саміт ЄС і не повернувся в Україну

Журналіст і ведучий 24 каналу Олексій Печій отримав акредитацію на саміт ЄС, який проходив з 14 по 15 грудня, і вирішив не повертатися в Україну. «По його завершенні журналіст і ведучий не повернувся до України. І лише за тиждень написав допис, у якому намагався виправдати свою зрадницьку позицію», — повідомили на сайті 24 каналу. 

Генеральний директор медіахолдингу «Люкс», до якого належить 24 канал, Роман Андрейко в коментарі «Детектору медіа» сказав, що був шокований учинком Олексія і не міг повірити, що він таке зробить: «Ми з перших днів війни називаємо нашу роботу інформаційним фронтом. А ми бійці інформаційного фронту. Олексій дезертирував з цього фронту. Він доросла людина, і він свідомо це вчинив, усвідомлюючи наслідки свого вчинку. Ніхто з колег не очікував такого. Є така фраза: “Не суди, і тебе не будуть засуджувати”. Час нас усіх розсудить, і Олексій, можливо, зрозуміє, що це була найбільша помилка в його житті. Ми з колективом залишаємось тут, разом і до перемоги». Роман Андрейко нагадав про роботу його каналу та підтримку ЗСУ: «Якщо хтось перестав вірити, що все це є частиною нашої перемоги, то цій людині з нами не по дорозі».

Також він додав, що вважає страх нормальним і не засуджує людину за страх і за втому від війни: «Але робити те, що зробив Олексій, не дає підстав ні страх, ні втома. Він підставив своїх колег. Бо такий вчинок кидає тінь на репутацію журналістів в цілому». Роман розказав, що Олексій сам оформлював усі дозволи в Міністерстві інформаційної політики і дуже хотів поїхати на саміт, самостійно спілкувався з чиновниками. Очільник 24 каналу вважає, що цим кроком Олексій Печій перекреслив свою кар’єру: «Він, певно, цього ще не усвідомлює. У нього були мільйони прихильників. Я був серед його прихильників і часто з ним радився. Ким тепер він стане? Хто його знає там як журналіста, аналітика? Це шокуючий, безглуздий вчинок».

Пост журналіста, в якому він пояснює своє рішенння, зараз недоступний, але зберігся в скринах:

«Я усвідомлюю, що в Україні на мене чекає суспільний осуд. Втім, як український журналіст, я продовжу інформаційну боротьбу за Україну, працюючи з західними медіапроєктами для просування українського порядку денного в західному суспільстві. Попри засудження, тиск та переслідування, я не припинятиму робити те, що я вмію, і те, що може трохи наблизити нашу перемогу», — написав Печій. Також він вважає, що в найближчі дні проти нього розпочнеться «кампанія так званого медіакілерства» з метою знищити його як журналіста. Але додає, що  не відмовиться «від пошуків допомоги для українського війська».

На сайті 24 каналу колеги Олексія засудили його вибір. Ведуча Ірина Узлова зазначила, що «позиція і рішення всього однієї людини не віддзеркалює внесок та ідеологію всього колективу, який і думки не має їхати жити та боротися деінде». Ведучий Арсен Цимбалюк «наголосив, що такі, як Олексій Печій, повинні збагнути, що жодна Польща, жодна Західна Європа не врятують усіх, якщо не встоїть Україна».

Нагадаємо, Олексій Печій працював на 24 каналі журналістом, ведучим та міжнародним оглядачем. 

Ілюстрація: сайт 24 каналу. На фото — Олексій Печій

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25870
Читайте також
29.12.2023 08:18
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 506
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
dfg
124 дн. тому
за месяц до начала войны, я из херсона писал всем ,о том что город не защищен, всем было пофиг, только Печий ответил, уехал потому что имеет право, два года из страны не выпускают как рабов это нарушение всех прав человека
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду