Журналіст і співзасновник благодійного фонду Несемось! Петро Шуклінов за два дні зібрав 400 тис грн для ЗСУ

Журналіст і співзасновник благодійного фонду Несемось! Петро Шуклінов за два дні зібрав 400 тис грн для ЗСУ

9 Лютого 2023
1328

Журналіст і співзасновник благодійного фонду Несемось! Петро Шуклінов за два дні зібрав 400 тис грн для ЗСУ

1328
У соцмережах журналіст оголосив аукціон, на якому розігрувалися поштові марки із підписом Валерія Залужного.
Журналіст і співзасновник благодійного фонду Несемось! Петро Шуклінов за два дні зібрав 400 тис грн для ЗСУ
Журналіст і співзасновник благодійного фонду Несемось! Петро Шуклінов за два дні зібрав 400 тис грн для ЗСУ

7 лютого керівник суспільно-політичної редакції LIGA.net Петро Шуклінов оголосив на своїй фейсбук-сторінці аукціон, лотами на якому були поштові марки із підписом головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

«Старовий донат — 30 000 грн. Крок — 1000 грн. Всі кошти на машини для ЗСУ. Збираємо 1 млн грн на нову партію з п'яти пікапів», — написав про умови участі в аукціоні Шуклінов.

Найвища ставка, яку зробив один із підписників сторінки журналіста, склала 105 тис грн. Загалом за два дні в процесі аукціону Шуклінов зібрав близько 400 тис грн. «Просто тут в коментарях ви купили майже три пікапи», — підбив підсумки він.

«Детектор медіа» зв’язався із Петром Шукліновим, щоб розпитати його, як він отримав особистий підпис Залужного і як планує розпорядитися зібраними коштами.  

Як пояснив Петро, після початку повномасштабного вторгнення Росії він діє у двох іпостасях — як журналіст і як співзасновник благодійного фонду Несемось!, який він започаткував разом зі своїми друзями Ярославом Андрюком та Марією Макаренко.

Це вже далеко не перший онлайн-аукціон, який організовує Петро. За його словами, від початку повномасштабної війни він та фонд Несемось! зібрали близько 10 млн грн. Українські військові отримали від фонду близько 100 автомобілів.

Добувати сувеніри для аукціонів допомагають колеги-журналісти. «Наприклад, допомогли дістати підписи керівника ГУР Кирила Буданова, завдяки чому ми зібрали минулого разу майже 200 000 грн, — розповів Петро. — Крім того, ми налаштували виробництво сувенірів зі знищеної російської авіатехніки і відкрили магазин донатів nesemos.com, 85% з якого йде на наші збори. Ще 15% — це податки, виробництво і розвиток магазину. За час роботи магазину і його представництв вже передали близько 2 млн грн на закупку авто».

Закупкою автомобілів для українських військових займається міжнародна команда. «Наразі купуємо пікапи та джипи в Британії, переганяємо в Україну за листом від військових частин, ремонтуємо і передаємо військовим, машини ставляться облік частин», — пояснив Петро.

Журналіст здивований, що учасники аукціону готові віддати за підпис Залужного на марках по 100 тис грн і навіть більше. «За два дні ми зібрали майже 400 000 грн. Такого з сувенірами і розіграшами в нас ще не було, це рекорд. Звісно, я розумію, що люди насамперед донатять на машини для ЗСУ, а підпис головнокомандувача — це класна, але все ж вершина айсбергу. Проте все одно поки лише він так впливав на аудиторію. Залужний — це однозначно феномен», — каже журналіст LIGA.net.

Шуклінов проанонсував, що лотом для наступного аукціону, який він оголосить на своїй фейсбук-сторінці, будуть журнали із зображенням Валерія Залужного, на обкладинках яких головнокомандувач знову поставить свій підпис.

Поки «Детектор медіа» готував цю новину, фонд Несемось! дозбирав заплановану суму — 1 млн грн для придбання п’яти пікапів для ЗСУ.

Охочі підтримати роботу благодійного фонду Несемось! можуть зробити це за наступними реквізитами:

Моно 5375411417242455

Приват 5221191101000973

BTC bc1qkwaqjfrlnmjmtx9c9003chf6pa70g7kj8p2kw8

Фото: Петро Шуклінов / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1328
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду