detector.media
23.06.2022 20:46
У Харкові українізують театр імені Пушкіна
У Харкові українізують театр імені Пушкіна
Театр є комунальним закладом і зараз називається «Харківський академічний російський драматичний театр ім. О. С. Пушкіна».

Харківська обласна рада вирішила перейменувати  російський театр імені Пушкіна змінить назву. Таке рішення прийняла на своєму засіданні комісія з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму

Театр є комунальним закладом. Пропозиція про перейменування надійшла від самих співробітників.

«У зв’язку з агресією Росії проти України, враховуючи політику Міністерства культури та інформаційної політики України з питань дерусифікації, декомунізації та деколонізації сучасної України, спрямованої на заміну радянського й російського спадку на український, очищення громадського простору від пропагандистських наративів, виникла необхідність перейменування Харківського академічного російського драматичного театру імені Пушкіна на Харківський академічний драматичний театр», -  йдеться у рішенні.

Якою буде нова назва театру поки що не відомо.

Нагадаємо, у червні з назви Одеського обласного академічного російського драматичного театру вилучили слово «російський». 28 лютого Національний академічний театр російської драми імені Лесі Українки  змінив назву й відтепер називатиметься Національним академічним драматичним театром імені Лесі Українки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY