Тетяна Авдєєва стала членкинею Незалежної медійної ради

Тетяна Авдєєва стала членкинею Незалежної медійної ради

15 Червня 2022
2534

Тетяна Авдєєва стала членкинею Незалежної медійної ради

2534
Вона замінила у складі ради Антоніну Черевко, яка тепер працює в ОБСЄ.
Тетяна Авдєєва стала членкинею Незалежної медійної ради
Тетяна Авдєєва стала членкинею Незалежної медійної ради

Медіаюристка Центру демократії та верховенства права Тетяна Авдєєва стала членкинею Незалежної медійної ради.

Тетяна Авдєєва – експертка зі штучного інтелекту, медіаграмотності та адвокації законодавчих змін. Співпрацювала з багатьма українськими та міжнародними громадськими організаціями, Європейською Комісією та Радою Європи як незалежна експертка. У 2021 році увійшла до складу Експертного комітету зі штучного інтелекту при Міністерстві цифрової трансформації України. Випускниця Національного університету «Києво-Могилянська академія» зі спеціалізацією у правах людини та міжнародному публічному праві.

Із серпня 2020 до червня 2022 року раду очолювала медіаюристка Антоніна Черевко. Вона мусила скласти повноваження голови та вийти зі складу НМР, бо стала старшою радницею Уповноваженої ОБСЄ з питань свободи медіа. Правила роботи в ОБСЄ не дозволяють сумісництва.

Головою НМР обрали головного редактора «Детектора медіа» Отара Довженка.

Незалежна медійна рада є постійним громадським моніторинговим та консультативним органом, який розглядає спірні ситуації щодо недотримання медійного законодавства, міжнародних стандартів висвітлення інформації у медіа, порушень норм журналістської етики, а також надає рекомендації органам влади та іншим зацікавленим задля вдосконалення ними регулювання у медійній сфері. Незалежна медійна рада була заснована п’ятьма провідними медійними громадськими організаціями («Центр демократії та верховенства права», «Інститут Масової Інформації», «Інтерньюз-Україна», «Детектор Медіа» та «Фундація «Суспільність») і складається із 15 членів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2534
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду