НМР вимагає припинити тиск на Суспільне та застерегає інші медіа від маніпуляцій навколо ціїєї теми

НМР вимагає припинити тиск на Суспільне та застерегає інші медіа від маніпуляцій навколо ціїєї теми

25 Жовтня 2021
944

НМР вимагає припинити тиск на Суспільне та застерегає інші медіа від маніпуляцій навколо ціїєї теми

944
Деякі ЗМІ, на думку членів НМР, намагаються пояснити обмеження своєї діяльності нелегітимним тиском з боку Офісу президента, хоча справжня причина – у неправомірній та непрофесійній діяльності самих цих медіа.
НМР вимагає припинити тиск на Суспільне та застерегає інші медіа від маніпуляцій навколо ціїєї теми
НМР вимагає припинити тиск на Суспільне та застерегає інші медіа від маніпуляцій навколо ціїєї теми

Незалежна медійна рада вимагає припинити тиск на суспільного мовника та застерегає медіа утриматись від маніпуляцій навколо ціїєї теми заради власної вигоди. Про це йдеться в опублікованій заяві.

«У медійному просторі наразі можна спостерігати масштабну кампанію щодо «тиску, погроз і шантажу з боку Офісу президента» щодо телеканалу «Наш»телеканалу «Прямий», програми «Свобода слова Савіка Шустера». Також знаковим є створення ресурсу «Независимые», що просуває проросійські наративи. Як наслідок, випадок тиску на Суспільне став приводом для численних маніпуляцій з боку цих медіа. Зокрема спроби пояснити обмеження їхньої діяльності не неправомірними та непрофесійними діями самих цих медіа, а нелегітимним тиском з боку Офісу президента.

Ми наголошуємо, що суспільне мовлення не можна навіть порівнювати із суб’єктами, які вигадували неіснуючі слухання в Конгресі США, систематично поширювали дезінформацію та мову ненависті, порушували базові журналістські стандарти. На цьому зокрема наголошувала Незалежна медійна рада у своїй позиції щодо правомірності блокування телеканалів ZIK, NewsOne та 112», – наголошується в заяві.

Незалежна медійна рада закликала припинити будь-які спроби тиску на суспільного мовника, включно з незаконним обмеженням фінансування, а також забезпечити сталий розвиток Суспільного, «яке є не лише фактором оздоровлення макро- і мікромедійного ринку, появи нових медійних продуктів та виробництв, але і забезпечує інформаційні потреби різних верств суспільства, чого у силу наявних бізнес-моделей не можуть дозволити собі комерційні медіа».

Заява відкрита до підписання всіма охочими (для цього зверніться на email mediacouncil.ukraine @gmail.com або напишіть повідомлення на Фейсбук-сторінку НМР).  

Як писав «Детектор медіа», Сергій Лещенко звинуватив команду суспільно-політичного токшоу «Зворотний відлік», яка виходить на телеканалі «UA: Перший», в заангажованості, тому що у студії не було представників «Слуги народу» і влади. Ведуча токшоу Мирослава Барчук відповіла йому і заявила про тиск із боку Офісу президента.

Радник голови Офісу президента України Володимира Зеленського Михайло Подоляк відповів, що представники «Слуг народу» беруть участь в ефірах Суспільного мовника, але через «особисті симпатії чи антипатії ведучих» не мають бажання приходити на деякі телепроєкти.

На Суспільному виступили з заявою, в якій вважають неприпустимим вплив політиків на формування складу учасників «Зворотного відліку».

Володимир Зеленський назвав хайпом заяву Мирослави Барчук про тиск Офісу президента на Суспільне.

Речниця фракції «Слуга Народу» Юлія Палійчук заявила, що за останні 6 місяців спікери монобільшості брали участь у «Зворотному відліку» на «UA: Першому» 14 разів.

Фото: mediarada.org.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
944
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду