detector.media
15.06.2022 16:25
Тетяна Авдєєва стала членкинею Незалежної медійної ради
Тетяна Авдєєва стала членкинею Незалежної медійної ради
Вона замінила у складі ради Антоніну Черевко, яка тепер працює в ОБСЄ.

Медіаюристка Центру демократії та верховенства права Тетяна Авдєєва стала членкинею Незалежної медійної ради.

Тетяна Авдєєва – експертка зі штучного інтелекту, медіаграмотності та адвокації законодавчих змін. Співпрацювала з багатьма українськими та міжнародними громадськими організаціями, Європейською Комісією та Радою Європи як незалежна експертка. У 2021 році увійшла до складу Експертного комітету зі штучного інтелекту при Міністерстві цифрової трансформації України. Випускниця Національного університету «Києво-Могилянська академія» зі спеціалізацією у правах людини та міжнародному публічному праві.

Із серпня 2020 до червня 2022 року раду очолювала медіаюристка Антоніна Черевко. Вона мусила скласти повноваження голови та вийти зі складу НМР, бо стала старшою радницею Уповноваженої ОБСЄ з питань свободи медіа. Правила роботи в ОБСЄ не дозволяють сумісництва.

Головою НМР обрали головного редактора «Детектора медіа» Отара Довженка.

Незалежна медійна рада є постійним громадським моніторинговим та консультативним органом, який розглядає спірні ситуації щодо недотримання медійного законодавства, міжнародних стандартів висвітлення інформації у медіа, порушень норм журналістської етики, а також надає рекомендації органам влади та іншим зацікавленим задля вдосконалення ними регулювання у медійній сфері. Незалежна медійна рада була заснована п’ятьма провідними медійними громадськими організаціями («Центр демократії та верховенства права», «Інститут Масової Інформації», «Інтерньюз-Україна», «Детектор Медіа» та «Фундація «Суспільність») і складається із 15 членів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY