В ОБСЄ обрано нового представника з питань свободи ЗМІ

В ОБСЄ обрано нового представника з питань свободи ЗМІ

5 Грудня 2020
2502

В ОБСЄ обрано нового представника з питань свободи ЗМІ

2502
Повноваження попереднього представника з питань свободи ЗМІ - Арлема Дезіра - завершились у липні 2020 року.
В ОБСЄ обрано нового представника з питань свободи ЗМІ
В ОБСЄ обрано нового представника з питань свободи ЗМІ

В ОБСЄ обрали нового представника з питань свободи ЗМІ: ним стала державний секретар МЗС Португалії Тереза Рібейро, повідомляє Publico.

«Призначення Терези Рібейро свідчить про внесок Португалії та її зовнішньої політики в оборону та сприяння міжнародному співробітництву та багатосторонності, оскільки вперше португальський громадянин займає одну з найвищих позицій ОБСЄ», - прокоментували призначення в МЗС Португалії.

Протягом своєї кар'єри Тереза Рібейро обіймала різні посади в засобах масової інформації та та займалась міжнародними відносинами в португальських установах.

У 2008-2009 роках вона працювала державним секретарем з питань європейських справ у Міністерстві закордонних справ Португалії. У 2013-2015 була заступником Генерального секретаря з енергетики в Середземноморському союзі.

Тереза Рібейро також була адміністратором Агентство з інвестицій та зовнішньої торгівлі Португалії, генеральним директором Інституту комунікацій та засобів масової інформації та директором з міжнародних відносин того ж Інституту.

Вона отримала диплом філософії в Університеті Лісабона.

Посада представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ існує з 1997 року та відображає «центральне значення, яке надається свободі слова та незалежності, плюралізму та свободи ЗМІ як стовпам демократичного суспільства, заснованого на правах людини та верховенстві права».

Попередником Терези Рібейро на цій посаді протягом трьох років був Арлем Дезір. У липні 2020 року Азербайджан і Таджикистан заблокували призначення Арлема Дезіра на другий строк повноважень.

Фото: publico.pt

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2502
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду