Зеленський привітав Прямий та 5 канал зі «здобуттям реальної незалежності»

Зеленський привітав Прямий та 5 канал зі «здобуттям реальної незалежності»

11 Листопада 2021
5181
11 Листопада 2021
08:23

Зеленський привітав Прямий та 5 канал зі «здобуттям реальної незалежності»

5181
Медійники, журналісти, громадські діячі та народні депутати створили медіахолдинг «Вільні Медіа», який нібито придбав у Порошенка 100% корпоративних прав Прямого та 5 каналу.
Зеленський привітав Прямий та 5 канал зі «здобуттям реальної незалежності»
Зеленський привітав Прямий та 5 канал зі «здобуттям реальної незалежності»

Президент України Володимир Зеленський привітав Прямий канал та 5 канал зі «здобуттям реальної незалежності». Про це йдеться у зверненні глави держави.

«Дехто говорив, що насправді закон [про олігархів] – пустушка, фікція і не працюватиме. Деякі – це один відомий політик-олігарх. Попри всі його слова, я щиро дякую йому! Те, що закон працює, у перший же день після ухвалення, довів саме цей політик-олігарх, переконуючи всіх у тому, що він лише політик, він мужньо втратив частинку себе та своїх медіаактивів. Я щиро вітаю колективи двох інформаційних телеканалів, які здобули реальну незалежність, зможуть нарешті казати людям правду та вільно працювати під керівництвом нових, незаангажованих та незалежних власників – це народні депутати з партії цього політика-олігарха», – сказав Зеленський.

5 листопада медійники, журналісти, громадські діячі та народні депутати створили новий медіахолдинг «Вільні Медіа», який придбав у Порошенка 100% корпоративних прав каналу Прямий та 5 каналу. Причиною створення медіахолдингу був названий антиолігархічний закон, який підписав 5 листопада президент Володимир Зеленський.

Відповідно до вимог антикорупційного законодавства, нардепи передали свої акції в управління трудовим колективам мовників, які і стали «найбільшим акціонером».

«Вільні Медіа» стверджують, що Порошенко та підконтрольні йому структури не мають права власності на корпоративні права відповідних телеканалів.

Фото: gettyimages.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5181
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
896 дн. тому
Щоб казати про справжню незалежність потрібно порівняти зарплати - при Порошенку та після. Чи почнуть ці патріоти по справжньому платити податки в казну улюбленій України для її розвитку, чи так і будуть показувати мінімалку. Може патріотично спробують перехитрувати суспільство - покажуть на 100 - 200 гривень більше, та скажуть: "В нас все по чесному. Ухиляння тут нема". Сплату дивідендів цим патріотам-власникам та податки з них теж варто контролювати.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду