Борис Давиденко йде з Liga.net. Видання очолить Юлія Банкова

Борис Давиденко йде з Liga.net. Видання очолить Юлія Банкова

16 Листопада 2021
3209
16 Листопада 2021
09:44

Борис Давиденко йде з Liga.net. Видання очолить Юлія Банкова

3209
Борис Давиденко: Я вирішив, що треба йти, ще влітку. Конкретних причин немає.
Борис Давиденко йде з Liga.net. Видання очолить Юлія Банкова
Борис Давиденко йде з Liga.net. Видання очолить Юлія Банкова

1 грудня 2021 року Борис Давиденко залишить посаду головного редактора онлайн-видання Liga.net. Цю інформацію підтвердив «Детектору медіа» сам Борис Давиденко.

«Я вирішив, що треба йти, ще влітку. Конкретних причин немає. Я працював на цій посаді три роки — це досить великий термін», — сказав він. За його словами, він залишиться у сфері медіа, але поки що не може назвати конкретного місця, де працюватиме. «Довго я без роботи зазвичай не залишався», — сказав Борис Давиденко.

За інформацією джерел «Детектора медіа», новою головною редакторкою «Ліги» стане Юлія Банкова, співзасновниця та колишня керівниця «Громадського телебачення». У липні 2021 року вона пішла з цього медіа, але залишилась членкинею громадської організації «Громадське телебачення». Борис Давиденко підтвердив, що «рекомендував роботодавцю список кандидатів, у якому була Юлія Банкова», однак відмовився коментувати майбутні призначення.

Юлія Банкова сказала «Детектору медіа», що отримала пропозицію від Liga.net, але ще не підписала угоду.

Борис Давиденко працював у «Forbes Украина», зокрема очолював друковану версію видання. В листопаді 2013 року Давиденко залишив журнал разом із частиною редакції на знак протесту проти цензури з боку нового власника Сергія Курченка. У 2016-18 роках очолював VoxUkraine, з грудня 2018 року – головред Liga.net. До цього у Давиденка вже був досвід роботи в редакції Liga.net – у 2014 році він очолював відділ «Бізнес».

Фото: Tatiana Morozova Skydan/Boris Davidenko/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3209
Читайте також
12.12.2018 10:51
«Детектор медіа»
3 104
29.02.2016 11:05
«Детектор медіа»
5 105
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду