detector.media
26.08.2021 10:01
Михайло Ткач переходить в «Українську правду». Він очолить відділ розслідувань
Михайло Ткач переходить в «Українську правду». Він очолить відділ розслідувань
Останні шість років Михайло Ткач працював у програмі «Схеми», спільному проекті «Радіо Свобода» та телеканалу «UA:Перший».

В «Українській правді» з’явиться відділ журналістських розслідувань, який очолить журналіст-розслідувач Михайло Ткач.

У пресрелізі УП зазначається, що Ткач очолить відділ з п'яти журналістів, його команда ще формується. 

«Він відомий своїми розслідуваннями про таємні зустрічі та закулісні домовленості найвпливовіших осіб в Україні. У матеріалах Михайла неодноразово фігурували президенти України, їхнє найближче оточення та олігархи», – говориться у пресрелізі.

Головна редакторка УП Севгіль Мусаєва зазначила, що «журналістські розслідування – це частина ДНК "Української правди"».

«Тексти УП призводили до гучних відставок та порушення резонансних справ. І ми щасливі, що у команді УП цей напрямок тепер очолить один із найталановитіших журналістів-розслідувачів України Михайло Ткач», – сказала Мусаєва. 

Ткач подякував колишнім колегам з Радіо Свобода за «нашу спільну роботу і за все, чого ми досягли разом».

«Я маю за честь долучитися до команди такого визначного українського ЗМІ, як "Українська правда". Сподіваюся, що зроблю гідний внесок у розвиток видання. Я дуже вдячний моїм колишнім колегам з Радіо Свобода за нашу спільну роботу і за все, чого ми досягли разом», – сказав Ткач.

«Схеми: корупція в деталях» — щотижнева телевізійна програма, спільний проєкт Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший», відома низкою резонансних розслідувань про корупцію. У 2020 році проєкту було присуджено міжнародну премію «Вільна преса Східної Європи 2020».

«Українська правда» – суспільно-політичне інтернет-ЗМІ, засноване Георгієм Гонгадзе та Оленою Притулою у 2000 році. Після смерті Гонгадзе редакцію до 2014 року очолювала Олена Притула, з 2014 року головною редакторкою видання є Севгіль Мусаєва.

26 травня 2021 року новим власником «Української правди» став генеральний директор інвесткомпанії Dragon Capital Томаш Фіала.

Dragon Capital вже належать журнал НВ, сайт і «Радіо НВ», а також спеціалізовані видання «Мінфін» та Finance.ua.

Фото: Mykhailo Tkach/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY