Венедіктова про напад на знімальну групу «УП»: Реакція буде адекватною

Венедіктова про напад на знімальну групу «УП»: Реакція буде адекватною

14 Лютого 2022
1781
14 Лютого 2022
09:16

Венедіктова про напад на знімальну групу «УП»: Реакція буде адекватною

1781
Ірина Венедіктова: Керівник прокуратури області завтра доповість особисто про хід проведення слідчих дій.
Венедіктова про напад на знімальну групу «УП»: Реакція буде адекватною
Венедіктова про напад на знімальну групу «УП»: Реакція буде адекватною

Генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що справа про напад на знімальну групу «Української правди» в аеропорту Дніпра перебуває на її контролі, і реакція буде адекватною.

«Обмеження, передбачені законом, не дозволяють мені висловитись популярно, а хотілося б. Подивилась все, що доступно в Інтернеті. Дала завдання прокурорам негайно включитися в роботу. Керівник прокуратури області завтра доповість особисто про хід проведення слідчих дій. Реакція буде адекватною. Справа на контролі», – написала Венедіктова у фейсбуці.

13 лютого 2022 року невідомі скоїли напад на знімальну групу керівника департаменту журналістських розслідувань «Української правди» Михайла Ткача. Випадок трапився біля віп-терміналу аеропорту Дніпра.

До оператора Ярослава Бондаренка, який виконував редакційне завдання, підійшли невідомі та почали вимагати видалити відео. Коли Ярослав відмовився, один із чоловіків почав погрожувати ножем та змусив його назвати пароль від телефону і видалив усі відео, що були зняті. Ще один невідомий почав заламувати руки водію «УП».

За даними «УП», невідомі були представниками охорони аеропорту, а поліція, що перебувала на місці події, не відреагувала на інцидент.

Поліція порушила два провадження, кваліфікувавши напад як погрози або насильство проти журналістів та перешкоджання їхній роботі.  Міський голова Дніпра Борис Філатов пообіцяв сприяти слідству та передати поліції записи з камер спостереження міської системи  «Безпечне місто».

За даними джерел «УП», на знімальну групу напали охоронці дніпровського бізнесмена Олександра Петровського.  

Фото: Офіс Генерального прокурора/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1781
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
772 дн. тому
Той Петровський (Нарік), який разом з Порошенком отримував томос для найбільш агресивної православної (у світі - ортодоксальної) секти. Така вона продажна духовність. Сам томос отримали не тому, що мали на нього право або заслуговували, його просто купили за ціною закордонної нерухомості. Скрепна діаспора була не проти, а Філарета об’явили маразматом. Потім почали розпалювати релігійну ворожнечу між фанатиками-сектантами не тільки в середині України, а і за кордоном у Європі – в кого томос більший. Ціна – нерухомість та попівські посади. Ось маємо додаткові ознаки, за якими Путін з Лукашенком вважають наших патріотичних москалів братніми, та обіцяють повернути їх в своє лоно. Зараз наші 30-рублеві патріоти чекають нагоди заворушень, щоб знов стати перед наляканим, розгубленим суспільством: «Єдиним і останнім шансом на порятунок». Для них будь-який засіб прийти до влади, з будь-якими втратами, згодиться. Тому саме зараз (не тоді, коли вони були при владі) на Східному кордоні отаборилась православна орда їх братніх чоловічків, щоб прийти на допомогу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду