Кремль прокоментував втечу Познера з Грузії: Ця країна небезпечна для росіян

Кремль прокоментував втечу Познера з Грузії: Ця країна небезпечна для росіян

1 Квітня 2021
1760
1 Квітня 2021
16:18

Кремль прокоментував втечу Познера з Грузії: Ця країна небезпечна для росіян

1760
Пєсков порадив Познеру святкувати дні народження «вдома».
Кремль прокоментував втечу Познера з Грузії: Ця країна небезпечна для росіян
Кремль прокоментував втечу Познера з Грузії: Ця країна небезпечна для росіян

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Грузія є небезпечною для російських громадян. Як повідомляє видання Ведомости, про це Пєсков заявив коментуючи скандал з журналістом Володимиром Познером, який був змушений покинути Грузію після мітингів проти його приїзду.

«Ми рішуче засуджуємо агресивні дії екстремістськи налаштованих націоналістів щодо російських громадян в Тбілісі. Ми бачили сьогоднішню заяву прем'єр-міністра Грузії, який також засудив ці дії, і ми вітаємо цю заяву. Ми вдячні грузинським поліцейським за те, що вони забезпечили безпеку росіян. І нарешті Грузія небезпечна для російських громадян, туди просто небезпечно їздити – це росіяни повинні чітко розуміти», – сказав Пєсков.

При цьому представник Кремля привітав Познера з днем народження, який той планував відсвяткувати у Грузії, і порадив святкувати його в РФ.

«Тут спокійніше», – зазначив прес-секретар Путіна.

1 квітня грузинська опозиція і активісти змусили російського журналіста Володимира Познера покинути Грузію, де він планував відсвяткувати свій день народження. 87-річний Познер прилетів до Грузії чартерним літаком разом з друзями і колегами, але активісти влаштували масштабну акції протесту біля готелю Vinotel, де зупинився журналіст.

Активісти гучно вимагали від Познера залишити країну, кричали «Забирайся геть», свистіли у свистки і барабанили по металевих поверхнях, щоб створити «дискомфорт» журналісту і його друзям.

Таку бурхливу реакцію викликала особиста позиція Познера щодо вторгнення РФ у Грузію у серпні 2008 року, а також його оцінка дій Москви в Україні. На думку протестувальників, Познер не визнає територіальну цілісність Грузії.

Зокрема, у 2010 році, коментуючи війну 2008 року, він заявляв, що Грузія «назавжди втратила» Абхазію, яка була визнана Росією і ще кількома країнами як незалежна держава.

Поліція вже оштрафувала готель та самого Познера через порушення ними карантинних припісів.

«Я прилетів не про політику говорити, а справити свій день народження», – заявив сам журналіст в аеропорту Тбілісі. 1 квітня йому виповнилося 87 років.

Володимир Познер відомий своїми суперечливими заявами стосовно вторгнення Росії до Грузії, а також окупації Криму та війни на сході України. У квітні 2019 року Познер відвідав окупований Крим, де взяв участь у Ялтинському міжнародному економічному форумі.

2 червня 2019 року Познер був внесений до бази «Миротворець», серед причин, через які телеведучого внесли до бази – «свідоме порушення Державного кордону України з метою проникнення в захоплений російськими окупантами Крим», «участь в пропагандистських заходах Росії проти України», «участь в спробах легалізації анексії АР Крим».

Фото: Andrew Amerikov/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1760
Читайте також
07.03.2017 10:11
Леонид Канфер
для «Детектора медіа»
39 736
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду