У Криму окупанти закрили справу проти кореспондента «Кримської солідарності»

У Криму окупанти закрили справу проти кореспондента «Кримської солідарності»

28 Січня 2021
1082

У Криму окупанти закрили справу проти кореспондента «Кримської солідарності»

1082
Йому інкримінували «порушення режиму самоізоляції».
У Криму окупанти закрили справу проти кореспондента «Кримської солідарності»
У Криму окупанти закрили справу проти кореспондента «Кримської солідарності»

У окупованому Криму підконтрольний Росії Центральний районний суд Сімферополя закрив справу проти кореспондента «Кримської солідарності» Абляміта Зіядінова. Про це 27 січня пише «Крим.Реалії».

«Дуже детально ми виклали свою позицію, переглянули відео і в сукупності доказів суддя ухвалила правильне рішення – припинила справу за відсутністю складу правопорушення», – повідомив адвокат Рустем Кямілєв.

Нагадаємо, 3 листопада 2020 року в окупованому Криму російські силовики затримала двох кореспондентів «Кримської солідарності» та інтернет-видання «Грани.ру» Вілена Темерьянова и Абляміта Зіядинова, а також активіста Ерфана Бекірова. Кореспонденти висвітлювали акцію підтримки біля «Кримського гарнізонного військового суду», який оголосив вирок політв'язням Арсену Абхаірову, Рустему Емірусеінову та Ексендеру Абдулганієву.

Пана Зіядинова тоді затримали та склали протокол за ст. 20.6.1. (невиконання правил поведінки при введенні режиму підвищеної готовності) КпАП Росії. Силовики вважали, що 3 він порушив режим самоізоляції. Вілена Темерьянова тоді затримали та склали два протоколи – за 20.2.5 КпАП Росії (порушення учасником публічного заходу встановленого порядку проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування) та за 20.6.1. (невиконання правил поведінки при введенні режиму підвищеної готовності). Того ж дня суд повернув ці протоколи поліцейським.

28 грудня в селищі Вільне Джанкойського району окупованого Криму особи, які назвалися працівниками поліції, затримали пана Темерьянова . Його примусово посадили в машину й відвезли до відділку поліції в Сімферополі. 30 грудня 2020 року Підконтрольний РФ Центральний районний суд Сімферополя через відсутність складу правопорушення закрив справу Вілена Темерьянова.

Фото: Крим.Реалії

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1082
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду