Арестовича закликали вибачитися за сексизм, він вирішив «пожартувати»

Арестовича закликали вибачитися за сексизм, він вирішив «пожартувати»

Віцепрем'єр-міністерка з питань євроінтеграції після ефіру сказала, що Олексій Арестович має перепросити за свої слова.
Арестовича закликали вибачитися за сексизм, він вирішив «пожартувати»
Арестовича закликали вибачитися за сексизм, він вирішив «пожартувати»
16 Лют 2021
4
9280

Позаштатний радник керівника Офісу президента та спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович вирішив «пожартувати» у відповідь на заклики вибачитися за сексистські висловлювання під час ефіру програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

«Приношу свої щирі вибачення жіночим гуртожитках за порівняння їх з "ЄС"»,написав він 16 лютого на своїй сторінці в Facebook.

Раніше він сказав, що партія «Європейська солідарність» «скотилася до рівня жіночого гуртожитку ПТУ».

Радника керівника ОПУ ще під час ефіру просив вибачитися ведучий «Свободи слова» Вадим Карп'як. Його висловили також назвали неприпустимими спікерки програми – голова партії «Голос» Кіра Рудник та віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Остання лише після ефіру сказала, що Олексій Арестович має перепросити за свої слова. «Неприємним елементом дискусії став сексистський випад на адресу "жінок, які проживають у гуртожитках" спрямований Ірині Геращенко. Олексій Арестович мав би перепросити за такий закид, випалений у виступі у прямому ефірі. Розраховую, що так і станеться. Сексистські висловлювання не повинні мати місце, хай якими палкими не були дискусії»,написала вона в Facebook.

Нагадаємо, 15 лютого 2021 року народна депутатка «Європейської солідарності» Ірина Геращенко пішла з прямого ефіру програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV через сексистські висловлювання позаштатного радника керівника Офісу президента та спікера української делегації в Тристоронній контактній групі Олексія Арестовича. Він спершу звинуватив партію «Європейська солідарність» в «деморалізації українських військових», у роботі «за російськими наративами» та «чорній політичній пропаганді». Потім додав, що партія «ЄС» «скотилася до рівня жіночого гуртожитку ПТУ».

Ведучий Вадим Карп'як вирішив достроково завершити ефір. Він пояснив, відповідно до внутрішніх правил, під час модерування дискусії має реагувати на антидержавні й антизаконні заклики, а також на образливі висловлювання.

Крім того, на думку Олексія Арестовича, варто закрити телеканали, пов’язані з п’ятим президентом Петром Порошенком та партією «Європейська солідарність». До «пулу Порошенка» відносять Прямий канал, 5 канал та «Еспресо». Однак генеральний продюсер «Еспресо» Олексій Мустафін раніше казав, що його канал не входить до «пулу каналів Петра Порошенка», разом з «Прямим» та 5 каналом, хоча ідеологічно близький до них.

 

Фото: Олексій Арестович / Facebook

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
SLAVA
1157 дн. тому
Представник русского міра, який пропагує за перейменування України в Русію, чому він раніше злий був, чому хамив на адресу Президента й називав його ватником? Тому що у нього посади не було. А тепер цілий раднік! Точка нагріву жопи змінює точку відєнія.
Микола
1157 дн. тому
Їх ціле село а я одна, і ледве одгавкалася. Все правильно було сказано Арестовичем.
Микола
1157 дн. тому
Їх ціле село а я одна, і ледве огавкалася. Все правильно було сказано Арестовичем.
Ілля
1157 дн. тому
Вирвали фразу з контексту і роздмухують скандал. Порівняння з жіночим гуртожитком, було сказано в контексті того, що деякі політики дуже переживають в чому одягнений президент і чи підходить йому та чи інша частина одягу. Це дійсно "найважливіша" тема для політикуму.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 125
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 247
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 244
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 954
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 244
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду