Ірина Геращенко пішла з прямого ефіру ICTV через сексистські висловлювання Арестовича

Ірина Геращенко пішла з прямого ефіру ICTV через сексистські висловлювання Арестовича

16 Лютого 2021
18536

Ірина Геращенко пішла з прямого ефіру ICTV через сексистські висловлювання Арестовича

18536
Після цього, ведучий вирішив достроково завершити ефір.
Ірина Геращенко пішла з прямого ефіру ICTV через сексистські висловлювання Арестовича
Ірина Геращенко пішла з прямого ефіру ICTV через сексистські висловлювання Арестовича

Народна депутатка «Європейської солідарності» Ірина Геращенко 15 лютого пішла з прямого ефіру програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV через сексистські висловлювання позаштатного радника керівника Офісу президента та спікера української делегації в Тристоронній контактній групі Олексія Арестовича.

Олексій Арестович звинуватив партію «Європейська солідарність» в «деморалізації українських військових», у роботі «за російськими наративами» та «чорній політичній пропаганді». На його думку, наступними варто закрити канали, пов’язані з «ЄС». «Вони діють часто гірше, ніж ті, які закрили», – каже він.

Радник керівника ОПУ також додав, що партія «ЄС» «скотилася до рівня жіночого гуртожитку ПТУ». «Хто деморалізує українських військових? Не ви? Не ЄС, коли складаєте казки про те, що їм забороняють… не дають стріляти тощо. Ви ж їх і розбещуєте, Вагнером цим всім, Медведчуком… Ви відкрито працюєте проти національної безпеки держави, інформаційної складової. Це офіційна заява, офіційне звинувачення. Так, я звинувачую "ЄС" у тому, що ви працюєте, згідно з російськими наративами. Починаючи з травня місяця, якщо провести контент-аналіз, вони співпадають на 70% і більше відсотків з тини наративами, які проводить РФ», – сказав він. – До чого ви скочуєтесь. Ви зовнішність президента обговорюєте… не так бронежилет сидить, не так каска — ви ж до рівня жіночого гуртожитку опустилися ПТУшного такого в тому, що ви робите».

Ірина Геращенко попросила віцепрем'єр-міністерку з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгу Стефанішину відреагувати та дати характеристику щодо «відвертого хамства та сексизму». «Я вважаю неприпустимим перехід на особистості та будь-які сексистські висловлення, але точно підтримую питання інформаційної гігієни», – заявила пані Стефанішина.

Натомість голова партії «Голос» Кіра Рудик висловила спікеру української делегації в ТКГ «помірну критику» через це висловлювання.

Ведучий «Свободи слова» Вадим Карп'як звернув увагу на неприпустимість сексистських висловлювань та запропонував пану Арестовичу вибачитися за свої слова. Радник керівника ОПУ можливістю не скористався.

Після чого, пані Геращенко вирішила залишити студію: «Я не можу знаходитися в ефірі, де йде сексизм. Це не припиняє, на жаль, ні ведучий, ні присутні тут колеги. І мені здається, що це та ситуація, яка особливо від віцепрем'єра з питань європейської інтеграції потребує особливої реакції. Подібну риторику від представника партії влади в жодній європейській країні важко собі уявити».

Ведучий вирішив достроково завершити ефір. «Оскільки у нас немає повної картини. Я так розумію, усе, що хотіли, – усі вже сказали», – пояснив він.

Нагадаємо, 18 лютого 2020 року співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко залишила студію телеканалу «Наш» під час прямого ефіру після включення блогера Анатолія Шарія.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18536
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вододимир
1157 дн. тому
Гірше Медведчука вже нічого немає, а Арестович здивував і розчарував.
Олександр
1157 дн. тому
Арестович, звісно, презерватив. Але тут сказав все правильно на 95% (даремно приплів тільки жіночий гуртожиток).
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду