Замість Тімура Мірошниченка «Слов’янський базар у Вітебську» вестиме Андрій Доманський

Замість Тімура Мірошниченка «Слов’янський базар у Вітебську» вестиме Андрій Доманський

4 Квітня 2021
3378

Замість Тімура Мірошниченка «Слов’янський базар у Вітебську» вестиме Андрій Доманський

3378
Раніше Мірошниченко відмовився брати участь у фестивалі, який фінансується з бюджету Союзної держави Білорусі та Росії, а також відбувається під патронатом самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.
Замість Тімура Мірошниченка «Слов’янський базар у Вітебську» вестиме Андрій Доманський
Замість Тімура Мірошниченка «Слов’янський базар у Вітебську» вестиме Андрій Доманський

Замість Тімура Мірошниченка «Слов’янський базар у Вітебську» вестиме Андрій Доманський. Про це повідомляє Tut.by.

Ім'я телеведучого каналу «Інтер» вже вказано на офіційному сайті білоруського фестивалю.

Нагадаємо, 30 березня 2021-го стало відомо, що телеведучий Тімур Мірошниченко заявлений ведучим фестивалю «Слов’янський базар у Вітебську», якій він вів останні 10 років. Це викликало негативну реакцію у соцмережах та ЗМІ. Пізніше Мірошниченко повідомив, що відмовився брати участь у фестивалі, який фінансується з бюджету Союзної держави Білорусі та Росії, а також відбувається під патронатом самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

30 березня голова правління АТ «НСТУ» Зураб Аласанія повідомив, що Мірошниченко звільнився з каналу за власним бажанням. Тімур Мірошниченко повідомив «Детектору медіа», що планує працювати на Суспільному за сумісництвом.

Також із Тімуром Мірошниченко припинив співпрацю канал «Україна», на якому він вів програму «Зірковий шлях». Як повідомили джерела «Детектора медіа»,  телеведучий з квітня братиме участь у новому проєкті каналу «1+1». 

Андрій Доманський працює на каналі «Інтер» з 2014 року. У 2018 році потрапив до скандалу, коли на «Інтері» показали концерт «Победа. Одна на всех», в якому він був ведучим. Причому скандал стався ще до ефіру, коли в інтернеті було оприлюднено уривок записаного концерту. Доманський у підводці сказав наступний текст: «Сегодня мы не можем позволить, чтобы улицы наших городов называли именами фашистских преступников, а их портреты безнаказанно проносили в факельных шествиях по нашей столице, где каждый метр полит кровью наших соотечественников». Далі продовжувала ведуча Анастасія Даугулє: «И пусть иногда нам кажется, что все против нас, что мы чужие в своей стране. Но это не так. Нас много. Нас сотни в этом зале и миллионы – перед экранами телевизоров». Після цього біля офісу каналу «Інтер» проходила акція протесту. «Національний корпус» вимагав, щоб із запису концерту було видалено «пропагандистські заклики».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3378
Читайте також
06.04.2021 10:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
4 412
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду