«Слов’янський базар» оголосив нову ведучу від України. Вона працює в ансамблі Збройних сил

«Слов’янський базар» оголосив нову ведучу від України. Вона працює в ансамблі Збройних сил

6 Квітня 2021
5535
6 Квітня 2021
18:14

«Слов’янський базар» оголосив нову ведучу від України. Вона працює в ансамблі Збройних сил

5535
Сама Оксана Антонюк про те, що її оголосили ведучою, дізналась від «Детектора медіа». Чи поїде до Вітебська, поки що не знає.
«Слов’янський базар» оголосив нову ведучу від України. Вона працює в ансамблі Збройних сил
«Слов’янський базар» оголосив нову ведучу від України. Вона працює в ансамблі Збройних сил

Організатори фестивалю «Слов’янський базар у Вітебську» оголосили ведучою урочистого відкриття від України режисерку-постановницю ансамблю пісні і танцю Збройних сил України Оксану Антонюк. Вона не раз брала участь у фестивалі, зокрема була його співведучою торік. Утім сама Оксана Антонюк сказала «Детектору медіа», що не отримувала запрошення від фестивалю, та припустила, що її назвали, бо організаторам «потрібно було заявити когось від України».

Міжнародний фестиваль «Слов’янський базар у Вітебську» відбувається під патронатом самопроголошеного президента Лукашенка та фінансується з бюджету Союзної держави Білорусі та Росії. 

Оксана  Антонюк — заслужена артистка України, ведуча, сценаристка та поетка, пише пісні, працює в Ансамблі пісні і танцю Збройних Сил України. Її чоловік Дмитро Антонюк — головний диригент і художній керівник ансамблю.

У коментарі «Детектору медіа» Оксана Антонюк підтвердила, що до неї неодноразово зверталися організатори фестивалю, в якому вона  постійно бере участь. Але вона не знала, що вже заявлена ведучою урочистого відкриття тридцятого ювілейного фестивалю 15 липня 2021 року, й була цим здивована.

«Я не знаю, що буде сьогодні ввечері, не те, що буде через півроку. Все залежить від обставин, у тому числі від стану здоров’я. Враховуючи події, що відбуваються в нашій країні і в Білорусі, враховуючи політичну ситуацію, я намагаюся нічого не говорити і не планувати», — сказала Оксана Антонюк.

Оксана Антонюк — праворуч.

Відповідаючи на запитання, чи не бачить ведуча конфлікту, адже фестиваль частково фінансується державою-агресоркою, а вона працює у ансамблі Міністерства оборони України, ведуча відповіла: «Я вважаю, що лише мистецтво взагалі здатне щось зробити, змінити ситуацію між народами. Коли були дні культури України на фестивалі,  я завжди брала участь у ньому. Що буде цього року, я не знаю — чи буде день України, чи ні, поки що невідомо. Останні двадцять років я брала участь – але зараз треба дивитися, яка буде ситуація і в нашій країні, в і Білорусі, яку я люблю, люблю її народ». Оксана Антонюк уточнила, що не є військовою.

Нагадаємо, раніше бути ведучим фестивалю відмовився телеведучий Андрій Доманський, а до нього — Тімур Мірошниченко.

Також від участі у «Слов’янському базарі» відмовилась низка артистів,  зокрема українських.

У 2016 році тогочасний президент Білорусі Олександр Лукашенко нагородив Оксану Антонюк орденом Франциска Скорини за внесок у зміцнення та розвиток українсько-білоруських зв’язків.

Раніше «Детектор медіа» публікував колонку Бориса Бахтєєва, який вважає «Слов’янський базар» не культурним, а радше політично-пропагандистським заходом.

Фото: фейсбук-сторінка Оксани Антонюк

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5535
Читайте також
06.04.2021 10:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
4 418
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду