detector.media
13.03.2021 15:38
Помер колишній речник В'ячеслава Чорновола Дмитро Понамарчук
Помер колишній речник В'ячеслава Чорновола Дмитро Понамарчук
У жовтні він повідомляв, що лікується від важкої хвороби.

У ніч на 12 березня помер журналіст, громадський діяч, колишній прессекретар українського політика В'ячеслава Чорновола Дмитро Понамарчук. Про це повідомила у Facebook його колишня дружина Олена Бондаренко.

«Сьогодні уночі помер батько мого сина – Дмитро Понамарчук. Під час тривалої хвороби Дмитра його доглядав Славко. Славкові потрібна підтримка. Дмитрові світла пам'ять», – написала вона.

Дмитро Понамарчук народився 13 липня 1962 року в Донецьку. 

У 1983-1984 роках він працював у місті Ачинську Красноярського краю (РФ) у місцевих газетах, на районному радіо, у драмтеатрі. По поверненню до Києва став кореспондентом «Спортивної газети», працював спортивним оглядачем у «Київській правді» та журналі «Україна», редактором «Радіо Київ», був серед засновників «Радіо ROKS Україна».

У 1991 році Понамарчук став прессекретарем В'ячеслава Чорновола, коли той був народним депутатом I скликання і кандидатом у президенти України. Дмитро Понамарчук очолював агенцію «Рух-прес», був редактором політвідділу газети В'ячеслава Чорновола «Час/Тіме».

У 1995-1996 роках Дмитро Понамарчук зробив серію автобіографічних телеспогадів Леха Валенси, Станіслава Шушкевича, Вітаутаса Ландсбергіса та інших видатних діячів у межах міжнародного проєкту «Усна історія Незалежної України».

25 березня 1999 року лідер Народного Руху Чорновол загинув в автокатастрофі. Понамарчук був у тій же автівці, зазнав важких травм. У вересні 1999 року він заснував Фонд вільних журналістів імені В’ячеслава Чорновола.

У жовтні 2020 року Понамарчук повідомив у Facebook, що лікується від важкої хвороби.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY