Справу Чорновол розглядатиме Дарницький районний суд Києва

Справу Чорновол розглядатиме Дарницький районний суд Києва

23 Червня 2021
3158
23 Червня 2021
20:22

Справу Чорновол розглядатиме Дарницький районний суд Києва

3158
Її обвинувачують в умисному вбивстві під час підпалу офісу «Партії регіонів» в лютому 2014 року.
Справу Чорновол розглядатиме Дарницький районний суд Києва
Справу Чорновол розглядатиме Дарницький районний суд Києва

Київський апеляційний суд визначив підсудність кримінального провадження стосовно народної депутатки України VIII скликання Тетяни Чорновол, обвинувачуваної в умисному вбивстві під час підпалу офісу Партії регіонів у дні Революції Гідності в лютому 2014 року, за Дарницьким районним судом Києва.

Про це повідомила пресслужба Київського апеляційного суду.

«23 червня 2021 року ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду подання в.о. голови Печерського районного суду міста Києва про визначення підсудності кримінального провадження за обвинуваченням громадянки Ч. задоволено, матеріали кримінального провадження направлено до Дарницького районного суду міста Києва», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 10 квітня 2020 року Державне бюро розслідувань провело обшук у будинку Тетяни Чорновол. Їй повідомили про підозру «в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненого за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб (п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України)».

Тетяні Чорновол може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

14 квітня ДБР допитало Тетяну Чорновол. У Держбюро сказали, що в ході допиту підозрювана відмовилася від надання будь-яких показів. Тетяна Чорновол пояснила, що відмовилася давати свідчення, щоб «вони не були використані проти активістів і лідерів Майдану у випадку відміни закону про амністію».

Того ж дня на судовому засіданні щодо обрання міри запобіжного заходу Тетяні Чорновол, захист колишньої журналістки заявив про відвід судді Печерського районного суду Києва Сергію Вовку. Відвід судді не задовольнили.

25 квітня суд змінив запобіжний захід Тетяні Чорновол на нічний домашній арешт.

24 травня вона повідомила, що ДБР порушило проти неї ще одне кримінальне провадження, а саме: займається розслідуванням щодо її автомата.

1 червня Печерський районний суд Києва продовжив нічний домашній арешт Тетяні Чорновол до 1 серпня, але дозволив їй пересуватися по території Київської області. 

Фото: Тетяна Чорновол / Ua.news

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3158
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду