У Москві затримали головного редактора видання «Медіазона»

У Москві затримали головного редактора видання «Медіазона»

30 Січня 2021
1980

У Москві затримали головного редактора видання «Медіазона»

1980
Йому інкримінують участь у несанкціонованих масових заходах, що призвело до створення перешкод транспорту.
У Москві затримали головного редактора видання «Медіазона»
У Москві затримали головного редактора видання «Медіазона»

У столиці Росії затримали головного редактора видання «Медіазона» Сергія Смірнова. Про це повідомив у Facebook його колега Єгор Сковорода.

«Домовилися зі Смирновим погуляти в суботу, він із сином Андрієм вийшов із дому і одразу говорить, що тип біля під'їзду стоїть оперського виду, прикидається, що говорить по телефону. Ну, може, збіг, йдемо в парк, повертаємо за ріг - біжать четверо в формі і опер за ними: "Стійте, Сергію Сергійовичу, ви затримані за статтею про участь у несанкціонованих масових заходах, подробиць сам не знаю, проїдемо в Тверській відділ, там все з'ясуємо"», - розповів він.

Смірнова відвезли до відділку поліції, до нього їде адвокат.

«Боюся, що його можуть заарештувати зараз за заклики до мітингів, яких, до речі, взагалі не було (його єдиний твіт про 23-е був типу "в неділю Околоноля")», - додав Єгор Сковорода.

Пізініше «Медіазона» повідомила, що Смірнова залишать під вартою на добу - до суду. Йому закидають участь у акції, що призвела до створення перешкод транспорту (ч. 6.1 ст. 20.2 КоАП РФ), через акції 23 січня.

«Медіазона» висвітлює події в середовищі судових і правоохоронних органів Росії, її пенітенціарній системі, а також випадки переслідувань росіян за їхні політичні погляди.

Затримання Сергія Смірнова відбулося за добу до оголошених прихильниками російського опозиціонера Олексія Навального акцій протесту.

Попередні акції відбулись 23 січня в десятках міст Росії та світу, силовики затримали кілька тисяч учасників та щонайменше 20 журналістів

Фото: facebook.com/skvrd

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1980
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду