Канада надаватиме статус біженців правозахисникам і журналістам

Канада надаватиме статус біженців правозахисникам і журналістам

20 Липня 2021
1546

Канада надаватиме статус біженців правозахисникам і журналістам

1546
Країна має намір щороку приймати за новою програмою до 250 осіб.
Канада надаватиме статус біженців правозахисникам і журналістам
Канада надаватиме статус біженців правозахисникам і журналістам

Міністр імміграції Канади Марко Мендічіно повідомив, що уряд країни надаватиме притулок правозахисникам та журналістам, яким загрожує небезпека. Для цього створять особливий механізм надання статусу біженця. Про це 20 липня повідомив «Укрінформ».

«Часто наражаючи себе на значний ризик, правозахисники викривають порушників прав людини та висвітлюють історії, які інакше залишилися б невідомими. За допомогою цієї нової програми надання статусу біженців уряд Канади підтримає правозахисників, пропонуючи їм захист та безпечну домівку в умовах справжніх небезпек», – розповів Мендічіно.

За його словами, Канада має намір щороку приймати за новою програмою до 250 осіб.

«Уряд Канади працюватиме із Front Line Defenders та ProtectDefenders.eu, а також іншими канадськими й міжнародними партнерами, в тому числі Агентством ООН з питань біженців, над ідентифікацією правозахисників, яким загрожує небезпека і потрібне переселення», – уточнили у Міністерстві імміграції.

Марко Мендічіно додав, що особливу увагу звертатимуть на людей, яким загрожує підвищений ризик, зокрема – жінок, журналістів та захисників прав ЛГБТК(ІА+). «Канада допомагає надати більше можливостей захисникам прав людини, які самі потребують захисту», – наголосив він.

Нагадаємо, 31 травня 2021 року в Польщі понад 25 редакторів найбільших ЗМІ закликали польську владу спростити та пришвидшити надання політичного притулку та міжнародного захисту білорусам, які звертаються за допомогою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1546
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду