Китай вирішив видворити трьох журналістів The Wall Street Journal

Китай вирішив видворити трьох журналістів The Wall Street Journal

19 Лютого 2020
1676

Китай вирішив видворити трьох журналістів The Wall Street Journal

1676
Міністерство закордонних справ Китаю відкликало акредитацію трьох репортерів американської газети The Wall Street Journal у Пекіні через колонку, заголовок якої китайські чиновники вважають «расистським».
Китай вирішив видворити трьох журналістів The Wall Street Journal
Китай вирішив видворити трьох журналістів The Wall Street Journal

Про це пише Time.

Китай вимагає заступника глави бюро WSJ у Китаї Джо Чіна, репортера, громадянина США Чао Денга та репортера, громадянина Австралії Філіпа Вена протягом п’яти днів покинути країну. Ці журналісти не причетні до колонки під назвою «Китай – справжня хвора людина Азії» (China Is the Real Sick Man of Asia), автором якої є вчений Вальтер Рассел Мід, у ній йшлося про спалах коронавірусу та економічну силу Китаю.

Прессекретар МЗС Китаю Ген Шуан заявив, що Пекін неодноразово просив газету публічно вибачитися та притягнути до відповідальності «відповідних людей».

Видавець The Wall Street Journal та генеральний директор Dow Jones Вільям Льюїс заявив, що розчарований цим рішенням Китаю і попросив МЗС переглянути його, передає WSJ.

«Цей огляд був опублікований незалежно від розсилки WSJ, і жоден із висланих журналістів не причетний до нього», – пояснив він.

Вираз «хвора людина Азії» використовували наприкінці XIX – початку XX століть для позначення експлуатації Китаю іноземними державами. Тоді країни Європи, США і Японія примусили Китай до підписання низки нерівних договорів. За даними професора Ніколя Барнса, постійне використання цього виразу в ЗМІ швидко перетворили цю фразу на «універсальний епітет для всіх китайців».

Нагадаємо, у вересні 2019 року Китай відмовив у продовженні візи репортеру журналу Wall Street Journal Чуну Хань Вонгу. У липні Чун Хань Вонг та журналіст Філіп Вень опублікували звіт про розслідування влади Австралії щодо злочинів, пов’язаних із відмиванням грошей за участю двоюрідного брата президента Китаю Сі Цзіньпіня.

Фото: NBC news

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1676
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду