Таїсія Кутузова стала лауреаткою Премії з прав людини Французької Республіки

Таїсія Кутузова стала лауреаткою Премії з прав людини Французької Республіки

10 Грудня 2020
1955

Таїсія Кутузова стала лауреаткою Премії з прав людини Французької Республіки

1955
Через пандемію нагороду вона отримає на початку 2021 року в французькому посольстві.
Таїсія Кутузова стала лауреаткою Премії з прав людини Французької Республіки
Таїсія Кутузова стала лауреаткою Премії з прав людини Французької Республіки

Українська режисерка та журналістка Таїсія Кутузова 10 грудня 2020 року отримала Премію в галузі прав людини Французької Республіки «Свобода – Рівність – Братерство». Про це повідомила Національна консультативна комісія з прав людини (CNCDH).

Таїсія Кутузова з 2017 року працює над документальним фільмом про активіста Сергія Чагарова, який бореться з корупцією в Гатному Київської області – «Shut the fuck up».

Лауреатами премії також стали Jeevika (Індія), Mekong Plus (В'єтнам), Група з охорони лісів Танзанії (Танзанія), Монгольський екологічний центр (Монголія).

Через пандемію коронавірусної інфекції церемонію вручення не проводили. Національна консультативна комісія з прав людини повідомила, що на початку 2021 року в країнах, де працюють переможці, французькі посольства організують церемонії.

Премія з прав людини Французької Республіки «Свобода – Рівність – Братерство» присуджується Національною консультативною комісією з прав людини (CNCDH) щороку, починаючи з 1988 року. Премія має на меті відзначити дії у цій галузі та проєкти, що стосуються ефективного захисту та просування прав людини.

Цією премією Французька Республіка хоче підтримати індивідуальні та колективні дії на захист прав людини у світі. Премія визнає фундаментальну роль громадянського суспільства, зокрема неурядових організацій, у просуванні та захисті цих прав.

Нагадаємо, українська режисерка та журналістка Таїсія Кутузова повідомила, що 6 жовтня в селі Гатне Київської області на неї напали поліцейські – вони спробували забрати камеру та пошкодили мікрофон. Вона подала заяви про правопорушення до поліції та Державного бюро розслідувань. За наказом начальник ГУ Нацполіції в Київській області Андрія Нєботова призначили службове розслідування, на час якого від виконання обов'язків відсторонили всіх поліцейських, які були зафільмовані на відео.

12 жовтня поліція Київської області повідомила, що розпочала розслідування через перешкоджання Таїсії Кутузовій. Провадження відкрили за статтею 171 (перешкоджання законній професійній журналістській діяльності) Кримінального кодексу України.

Фото: Таїсія Кутузова / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1955
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду