Видання The Times звинуватило НТВ у расизмі через пародію на Барака Обаму

Видання The Times звинуватило НТВ у расизмі через пародію на Барака Обаму

1 Грудня 2020
1869

Видання The Times звинуватило НТВ у расизмі через пародію на Барака Обаму

1869
Видання закликало Європейський союз футбольних асоціацій переглянути контракт з компанією «Газпром», яка є власницею НТВ та спонсором Ліги Чемпіонів УЄФА.
Видання The Times звинуватило НТВ у расизмі через пародію на Барака Обаму
Видання The Times звинуватило НТВ у расизмі через пародію на Барака Обаму

Британське видання The Times звинуватило російський телеканал НТВ у расизмі через пародію на експрезидента США Барака Обаму в програмі «Міжнародна пилорама» з Тиграном Кеосаяном. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

У The Times розповіли, що в програмі акторка з вимазаним темною фарбою обличчям співала російський поп-хіт «Я шоколадний заєць», президентство пана Обами називали «темною стороною» американської історії; а ведучий Тигран Кеосаян заявив, що в Росії Барака Обаму можуть «прийняти за циганку».

Тигран Кеосаян є чоловіком головної редактори російського пропагандистського телеканалу RT Маргарити Симоньян. За даними The Times, саме Маргарита Симоньян пише для програми «Міжнародна пилорама» сценарії; за один ефір подружжя отримує близько 64 тис. доларів.

Британське видання закликало Європейський союз футбольних асоціацій переглянути контракт з компанією «Газпром», яка є власницею НТВ та спонсором Ліги Чемпіонів УЄФА.

«Трансляція НТВ може поставити в незручне становище УЄФА, керівний орган європейського футболу, оскільки він прагне активізувати свої зусилля у боротьбі з расизмом», – пише видання.

У компанії «Газпром» відмовилися коментувати статтю The Times, в УЄФА на запит британського видання наразі не відповіли. Маргарита Симоньян «порадила» британським журналістам «погуглити, які етнічні групи називають "чорними" в Росії» та додала, що її чоловік, «як людина, що є частиною етнічної меншини в Росії, регулярно жартує в ефірі над своїм великим етнічним носом і своєю приналежністю до чорних».

Нагадаємо, головна редакторка російського державного телеканалу RT (Russia Today) Маргарита Симоньян заявила, що вірмени, які критикують РФ, повинні «відрізати свої брудні язики». Так вона відреагувала на масові протести вірмен через угоду про припинення бойових дій у Нагірному Карабаху.

Фото: ТАСС, стопкадр

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1869
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду