NBC не транслюватиме «Золотий глобус 2022»

NBC не транслюватиме «Золотий глобус 2022»

11 Травня 2021
1161
11 Травня 2021
10:54

NBC не транслюватиме «Золотий глобус 2022»

1161
HFPA, яка проводить церемонію премії, зазнала жорсткої критики через «відсутність расового різноманіття серед членів журі та різні етичні проблеми».
NBC не транслюватиме «Золотий глобус 2022»
NBC не транслюватиме «Золотий глобус 2022»

Телекомпанія NBC 10 травня повідомила, що не транслюватиме премію «Золотий глобус» у 2022 році.

Голлівудська асоціація іноземної преси (HFPA), яка проводить церемонію премії «Золотий глобус», зазнала жорсткої критики в останні місяці через «відсутність расового різноманіття серед членів журі та різні етичні проблеми».

HFPA 10 травня оголосила графік реформ щодо свого членства. «Незалежно від дати наступного ефіру "Золотого глобуса", впровадження трансформаційних змін якомога швидше – і максимально продумано – залишається головним пріоритетом для нашої організації. Ми запрошуємо наших партнерів у галузі для спільної роботи з нами над системною реформою, яка вже давно назріла, як в нашій організації, так і в галузі загалом», – сказали в Асоціації.

У NBC повідомили, що транслюватимуть «Золотий глобус» у січні 2023 року, якщо HFPA виконає свій план. 

«Ми продовжуємо вірити, що HFPA серйозно налаштована щодо змістовних реформ. Однак зміни такого масштабу вимагають часу та зусиль, і ми впевнені, що Асоціації потрібен час, щоб все зробити правильно», – сказав речник NBC.

Останніми днями голлівудські зірки, серед яких Девід Оєлово, Марк Руффало та Скарлетт Йоханссон, і компанії Netflix, Amazon та WarnerMedia заявили, що не співпрацюватимуть із HFPA. Зокрема, стрімінговий сервіс Netflix не висуватиме свої фільми та серіали на її премію «Золотий глобус», бо занепокоєний тим, що серед членів HFPA немає темношкірих людей. У номінаціях останньої премії «Золотий глобус» Netflix домінував, шість його проєктів здобули перемогу (серед них серіал «Корона», «Гамбіт королеви»). Американська кінопремія за досягнення в галузі кінематографу та телебачення «Золотий глобус» у ніч на 1 березня 2021 року оголосила лауреатів.

Фото: стопкадр NBC

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1161
Читайте також
25.10.2020 14:09
Олександра Горчинська
для «Детектора медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду