Кароліна Ашіон звинуватила Олександра Ткаченка в расизмі

Кароліна Ашіон звинуватила Олександра Ткаченка в расизмі

1 Липня 2021
4371

Кароліна Ашіон звинуватила Олександра Ткаченка в расизмі

4371
Ткаченко відкинув звинувачення, сказавши, що як гендиректор холдингу не проводив кастинги.
Кароліна Ашіон звинуватила Олександра Ткаченка в расизмі
Кароліна Ашіон звинуватила Олександра Ткаченка в расизмі

Ведуча Кароліна Ашіон 30 червня звинуватила колишнього генерального директора «1+1 медіа» та каналу «1+1», міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка в расизмі.

Ведуча розповіла, що шість років Ткаченко відмовив їй у кастингу на ранкове шоу через колір шкіри. Після цього вона звільнилася.

«Перед тим, як з'явитися в ефірі каналу "Прямий", я працювала на "2+2". Одного разу, дізнавшись про кастинг ведучих для ранкового шоу, я запитала у тоді ще генпродюсера "1+1 медіа" Олександра Ткаченка: "Чи не могла би я взяти в ньому участь?". Відповідь була карколомною: "Ви в дзеркало себе бачили? Аудиторія нашого каналу не те, щоб... Я не готовий ризикувати рейтингами... ". Далі – шок, море сліз і звільнення. Чи бачила я себе в дзеркало? Так, бачила. Начебто нормальна. Та, певно, кольором шкіри для "1+1" не вийшла, на "Антоніну" (збірний образ глядача "Плюсів") не схожа», – розповіла Ашіон.

Вона сказала, що зустріла Олександра Ткаченка з дружиною, ексдиректоркою «1+1 Digital та інновації», нині очільницею диджитал-напрямку регіональних телеканалів Kyiv.Live та Odesa.Live Анною Ткаченко на джазовому фестивалі Leopolisjazz у Львові. Кароліна Ашіон вирішила нагадати йому про той епізод.

«Я нагадала Ткаченку про той епізод. І знову отримала у відповідь "нетлєнку". "Так, а що ви хотіли б від мене почути? Вас влаштує відповідь, що зараз я б такого не сказав?". Я остовпіла. Але дружина міністра не мовчала. І навіть тикала мені чомусь, вважаючи за свій обов'язок, напевно, захистити чоловіка. Ну що ж, похвально. "Так, а може мені ще вибачення у вас попросити? ", – сказав Ткаченко з "посмішкою" на обличчі, – розповіла ведуча. – Чи можна було тоді знайти інші слова для більш делікатного відмови? Впевнена, так. Будь-який розсудливий чоловік знайшов би що сказати. Можна було тепер просто вибачитися по-людськи? Звісно. А так це не просто хамство. Це расизм, хлопці. Вже я-то знаю в цьому толк».

Ткаченко в коментарях до посту ведучою відкинув звинувачення, сказавши, що як гендиректор холдингу не проводив кастинги.

«Ви згадуєте період, коли хотіли перейти з "2+2" на "Плюси". Внесу невеличку ясність. Це не була моя пряма робота проводити кастинги ведучих на роботу. Ми були колегами впродовж років: Прикро, що через ваше не отримання позиції на іншому каналі того самого холдингу – у вас склалося таке образливе враження. У моїх командах менеджерів і менеджерок у будь-якій компанії чи організації – завжди був і є баланс. Я – за різноманітність, інклюзивність і бачення у різниці цінності, яку варто примножувати», – зазначив міністр.

Нагадаємо, у 2017 році Кароліна Ашіон стала однією з ведучих Прямого каналу. Раніше вона працювала на телеканалі «2+2», а в минулому – на розважальному телеканалі ТЕТ і музичному телеканалі М1. 

Фото: Karolina Ashion/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4371
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду