detector.media
18.11.2020 19:55
У Білорусі заарештували ще трьох журналістів
У Білорусі заарештували ще трьох журналістів
Загалом цього року білоруські журналісти вже відсиділи в СІЗО понад 900 діб.

У Білорусі заарештували ще трьох журналістів незалежних видань. Про це повідомляє Білоруська асоціація журналістів.

Журналіста «БелаПАН» Максима Лаврецького заарештували на 15 діб за нібито участь в акції протесту 16 листопада.

Згідно з протоколом міліції, Лаврецький «активно брав участь в масовому заході в знак протесту проти президентських виборів», а також «рухався з групою громадян і вигукував гасло "Хай живе Білорусь"». Суддя відмовила в проханні додати до справи відеоматеріали з телефону Лаврецького та камер відеоспостереження в ізоляторі.

За словами журналіста, він вийшов з метро і чекав на зупинці, поки колона протестуючих спуститься з проспекту. Через пів хвилини приїхав фургон із силовиками. П'ятеро чоловіків у чорній формі спецпризначенців узяли його під руки і втягли в автобус.

Журналістка порталу Tut.by і газети «Новий Час» Олександра Квіткевіч заарештована на 15 діб. Рішення 18 листопада прийняв суд Ленінського району Мінська (суддя Анастасія Ачалова). Журналістка брала участь у розгляді своєї справи по скайпу.

Квіткевіч була затримана 16 листопада після завершення маршу пенсіонерів, який вона висвітлювала, у Мінську. Журналістку доставили до Ленінського РУВС, склали протокол за статтею 23.34 КоАП (участь в несанкціонованому масовому заході) та відправили до ізолятора.

Також редактор сайту Realt.by Владислав Кулецький, затриманий 15 листопада, коли в Мінську проходила акція пам'яті активіста Романа Бондаренка, отримав 8 діб адміністративного арешту.

За даними БАЖ, в цьому році білоруські журналісти загалом вже відсиділи 900 діб арешту. Під вартою залишаються 20 журналістів.

Фото: svabod1.azureedge.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY