У Харкові після нападу помер режисер Леонід Садовський

У Харкові після нападу помер режисер Леонід Садовський

17 Листопада 2020
3561
17 Листопада 2020
10:30

У Харкові після нападу помер режисер Леонід Садовський

3561
Йому був 71 рік.
У Харкові після нападу помер режисер Леонід Садовський
У Харкові після нападу помер режисер Леонід Садовський

У Харкові 16 листопада від тяжких травм помер режисер Леонід Садовський, на якого напали 14 листопада. Про це повідомило Головне Управління Національної поліції в Харківській області.

«Чоловік отримав декілька ударів по голові, коли повертався додому через пустир. Зловмисник напав на нього ззаду і завдав невстановленим предметом травми, від чого потерпілий втратив свідомість. Отямившись, чоловік прийшов додому і розповів про подію дружині, яка викликала бригаду медичної допомоги. Чоловік був госпіталізований до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги, де 16 листопада помер», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці за фактом нападу відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Поліція каже, що нині встановлює та шукає нападника.

Леонід Садовський народився 1 серпня 1949 року. Закінчив Донецьке училище культури в 1969 році, Харківський інститут культури в 1977 році, Харківський інститут мистецтв В. П. Котляревського в 1987 році. Мав звання «Заслуженого діяча мистецтв України». Був режисером, професором, педагогом та завідувачем кафедри майстерності актора Харківського Національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського.

«Протягом всієї своєї трудової діяльності служив тільки театру, кіно і телебаченню. Займав керівні посади в різних культурних установах. 30 років працював на кафедрі майстерності актора і режисури ХНУМ», – йдеться в повідомленні Харківського Будинку актора ім. Леся Сердюка – Національної спілки театральних діячів України на Facebook.

У його доробку понад 40 вистав в театрах України – Харкові, Запоріжжі, Луганську, Донецьку, Сімферополі, Полтаві, Кіровограді, Одесі, учбовому театрі ХНУМ «5 поверх» («Майстерня 55»), цикл документальних телевізійних нарисів тощо.

«Детектор медіа» висловлює щирі співчуття родині та близьким Леоніда Садовського.

Нагадаємо, 5 версеня 2020 року в Херсоні внаслідок нападу загинув колишній кореспондент «Укрінформу» Григорій Кривець. Кримінальне провадження поліція відкрила за статтею 115 ч. 1 (убивство) ККУ. 7 вересня правоохоронці повідомили, що затримали пасинка вбитого. 8 вересня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту підозрюваному у вбивстві пана Кривця

Фото: Харківський Будинок актора ім. Леся Сердюка НСТДУ  / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3561
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду