Помер Мирон Петровський

Помер Мирон Петровський

16 Листопада 2020
2548
16 Листопада 2020
12:40

Помер Мирон Петровський

2548
Йому було 88 років.
Помер Мирон Петровський
Помер Мирон Петровський

У Києві 14 листопада помер письменник, літературознавець та член Українського ПЕН Мирон Петровський. Йому було 88 років. Про це повідомив Український ПЕН.

Він народився 8 травня 1932 року в Одесі, але майже все життя прожив в Києві. Він закінчив філологічний факультет Київського університету імені Тараса Шевченка. У 1960 році через переслідування республіканського КДБ переїхав до Москви, де певний час перебував нелегально разом із Йосипом Бродським. Пізніше він працював літературним секретарем Корнія Чуковського.

У його доробку книги «Місту і світу: Київські нариси», «Майстер і Місто: Київські контексти Михайла Булгакова», «Музика екрана», «Книгу про Корнія Чуковського», «Книги нашого дитинства», «Російський романс на рубежі століть» тощо.

«Детектор медіа» висловлює глибокі співчуття дружині Світлані Петровській, донці Катерині Петровській та сину Йоханану Петровському-Штерну, рідним, близьким і друзям Мирона Петровського.

Фото: Віктор Горбонос

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2548
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду