Володимир Зеленський дав інтерв’ю ВВС

Володимир Зеленський дав інтерв’ю ВВС

13 Жовтня 2020
3616

Володимир Зеленський дав інтерв’ю ВВС

3616
Зокрема, звинувачення на адресу Олега Татарова президент назвав «просто словами», які поширюють підконтрольні Петру Порошенку ЗМІ.
Володимир Зеленський дав інтерв’ю ВВС
Володимир Зеленський дав інтерв’ю ВВС

Під час візиту до Великої Британії президент України Володимир Зеленський дав інтерв'ю журналісту BBC Стівену Сакуру для програми HARDtalk.

Воно вийшло 12 жовтня та тривало 25 хвилин, за цей час пан Зеленський розповів про виконання передвиборчих обіцянок, про п’ятого президента Петра Порошенка, про домовленості з президентом РФ Володимиром Путіним, про переговори в Мінському форматі та Нормандський процес, про НАТО, про реформи та боротьбу з корупцією, про вибори президента США й Дональда Трампа.

Зокрема, український президент сказав, що вірить у можливість домогтися миру з Володимиром Путіним: «Я вірю в це. В іншому разі я б не йшов у президенти України. Це дуже складно. І тут нам потрібна допомога всього світу. Це є правда. Але я не втрачаю цю віру».

Він також повідомив, що залишить посаду президента, якщо йому не вдасться завершити війну.

«Якщо я не зможу закінчити війну, значить, потрібно, щоб прийшла інша людина, яка спроможна закінчити цю трагічну історію, трагічну історію між нашими країнами», – додав він.

Крім того, Володимир Зеленський прокоментував призначення заступником керівника Офісу президента Олега Татарова, керівника Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ України часів Віктора Януковича. Звинувачення на його адресу пан Зеленський назвав «просто словами», які поширюють підконтрольні Петру Порошенку ЗМІ.

«Це просто слова зараз звучать, вибачте мені, будь ласка, за таке формулювання. Це просто слова. Хтось щось каже. Ця конкретна людина нікого не розганяла. Я б ніколи – я поважаю Майдан, ми поважаємо пам'ять загиблих, я патріотична людина, я президент України – ніколи не призначив людину, яка розганяла людей на Майдані.

Те, що це піднімають ЗМІ, якими володіє пан Порошенко, мені це відомо. Всі знають, що у нас був олігарх-президент. Добре, ми пройшли це. Але йому досі здається, що він президент. Він фінансує різні засоби масової інформації, володіє ними. Є у нього ЗМІ, якими він не володіє. Він не може заспокоїтися, що він не президент. Ось і все. Все, що відбувається, пов'язане саме з цим питанням», – сказав президент України.

Як писав ДМ, у серпні 2020 року президента України Володимир Зеленський в інтерв’ю загальноєвропейському телеканалу Euronews сказав, що не боїться прямого діалогу з російським президентом. На його думку, без діалогу мирного результату не буде.

У жовтні в інтерв’ю Politico Europe Володимир Зеленський звинуватив деякі ЗМІ у спробах зірвати діалог з Росією щодо припинення війни на Донбасі. 

Фото: ВВС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3616
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду