ЦВК зареєструвала режисера та «кіборга» Андрія Шараскіна нардепом від партії «Голос»

ЦВК зареєструвала режисера та «кіборга» Андрія Шараскіна нардепом від партії «Голос»

11 Жовтня 2020
2553

ЦВК зареєструвала режисера та «кіборга» Андрія Шараскіна нардепом від партії «Голос»

2553
До парламенту він потрапив замість Святослава Вакарчука.
ЦВК зареєструвала режисера та «кіборга» Андрія Шараскіна нардепом від партії «Голос»
ЦВК зареєструвала режисера та «кіборга» Андрія Шараскіна нардепом від партії «Голос»

Центральна виборча комісія України зареєструвала режисера та «кіборга» Андрія Шараскіна депутатом Верховної Ради від партії «Голос». Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

Замість Святослава Вакарчука до парламенту мала потрапити Аліна Свідерська, але вона не подала до ЦВК необхідні документи.

«Відповідно до закону ЦВК визнала обраним народним депутатом України наступного за черговістю кандидата у народні депутати України у виборчому списку політичної партії "Голос" у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України від 21 липня 2019. Ним став Андрій Шараскін», - зазначили в комісії.

Андрій Шараскін (позивний «Богема») – доброволець, науковець, режисер та актор. У 2014-2016 роках він брав участь у бойових діях на Донбасі. З 2016 року був заступником командувача Української добровольчої армії з суспільно-політичних питань.

У 2019-му Шараскін став головою Координаційної ради добровольців і волонтерів Національного Форуму «Трансформація України».

За участь в захисті Донецького аеропорту він отримав орден «За мужність» III ступеня та нагороду президента України - медаль «Учасник антитерористичної операції». Також міністр оборони нагородив Шараскіна «Знаком пошани».

Авторка сценарію фільму «Кіборги» Наталія Ворожбит розповідала, що Андрій Шараскін був одним з тих, хто надавав консультації та інтерв’ю під час написання сценарію стрічки.

Нагадаємо, народний депутат та лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук вирішив скласти депутатських мандат та покинути Верховну Раду. Він 11 червня 2020 року зареєстрував заяву про складання повноважень народного депутата. Пан Вакарчук уточнив, що не припиняє свою політичну діяльність, а партія «Голос» – продовжує працювати.

18 червня нардепи більшістю голосів відмовилися позбавляти його мандату. Тому 19 червня він вийшов з фракції «Голос». За його словами, це «вимушений і формальний» спосіб, щоб позбутися мандату. 26 червня 2020 року з'їзд партії «Голос» достроково припинив повноваження Святослава Вакарчука

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2553
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду