У «Слузі народу» розробили рекомендації, як коментувати конфлікт із Леросом – «Бабель»

У «Слузі народу» розробили рекомендації, як коментувати конфлікт із Леросом – «Бабель»

4 Вересня 2020
1575

У «Слузі народу» розробили рекомендації, як коментувати конфлікт із Леросом – «Бабель»

1575
У рекомендаціях йдеться, що дії Гео Лероса – це «спроба підвищити особистий рейтинг», а його критика — «пропаганда в суто кремлівському стилі».
У «Слузі народу» розробили рекомендації, як коментувати конфлікт із Леросом – «Бабель»
У «Слузі народу» розробили рекомендації, як коментувати конфлікт із Леросом – «Бабель»

Аналітичний та медійний відділи «Слуги народу» розробили рекомендації для народних депутатів від цієї політсили, як коментувати конфлікт із Гео Леросом, якого виключили з фракції. Про це 3 вересня повідомив «Бабель», який має документ з тезами.

Зокрема, щодо виступу пана Лероса в паралменті нардепам радять говорити: «Виступ Лероса з трибуни Верховної Ради не залишив сумнівів у тому, що він остаточно розірвав усі зв’язки із партією "Слуга народу" й фракцією в парламенті. Ми завжди вітаємо діалог усередині фракції стосовно всіх питань внутрішньої і зовнішньої політики. Ми не вітаємо, але толерантно відносимся до намірів окремих членів фракції винести розмаїття позицій, суперечки та протистояння до публічного простору».

Їм також рекомендують вказувати, що Гео Лерос «формує власну впізнаваність і політичний капітал».

«"Слуга народу" не збирається бути "донором" для особистого рейтингу пана Лероса. У нас купа інших справ: розгляд важливих законопроєктів, "Велике будівництво", боротьба з наслідками коронавірусу, перезапуск економіки, перезавантаження місцевої влади. Якщо Гео хоче заробити додаткові політичні очки, займаючись пропагандою в суто кремлівському стилі, нехай він робить це поза межами фракції "Слуга народу"», – йдеться в рекомендаціях.

Автори документу рекомендують звертати увагу, що Гео Лерос після критики президента й депутатів «Слуги народу» не подав заяву про вихід із фракції.

«Це було б і логічно, й етично. Дивно, що, фактично заявивши про розрив із президентом і нашою політичною силою, він не спромігся на чоловічий та політичний вчинок. Не зміг сказати "б", сказавши "а". Чому? На нашу думку, причина може бути лише одна – загроза втратити мандат народного депутата через добровільний вихід з фракції, адже Гео обирався за виборчим списком партії. Якщо це дійсно є причиною, то де ж послідовність, щирість і чесність, які пан Лерос так наполегливо пропагує?», – зазначається в рекомендаціях.

Крім того, нардепів просять закликати колишнього колегу по фракції добровільно скласти мандат.

«Саме тому ми виступаємо за виключення Гео Лероса з фракції "Слуга народу", закликаємо його добровільно скласти мандат народного депутата України, а правоохоронні органи – провести перевірку його звинувачень і дати правову оцінку його заявам за результатами розслідування», – резюмували творці документу.

Нагадаємо, народного депутата, члена Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, голову підкомітету із питань культурної політики Гео Лероса 1 вересня 2020 року виключили з фракції «Слуга народу». Під час засідання Верховної Ради пан Лерос виступив з критикою президента Володимира Зеленського та керівника Офісу президента Андрія Єрмака. Після цього, у «Слузі народу» почали збирати підписи за виключення Гео Лероса з фракції. Ввечері партія зібрала достатню кількість голосів.

Фото: Гео Лерос / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1575
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду