Режисер та «кіборг» Андрій Шараскін стане народним депутатом

Режисер та «кіборг» Андрій Шараскін стане народним депутатом

9 Жовтня 2020
4542

Режисер та «кіборг» Андрій Шараскін стане народним депутатом

4542
До Верховної Ради він має зайти замість Святослава Вакарчука.
Режисер та «кіборг» Андрій Шараскін стане народним депутатом
Режисер та «кіборг» Андрій Шараскін стане народним депутатом

Доброволець, «кіборг», режисер та актор Андрій Шараскін стане народним депутатом від партії «Голос». Про це партія повідомила 8 жовтня.

З'їзд партії «Голос» 26 червня 2020 року достроково припинив повноваження народного депутата Святослава Вакарчука через його вихід з фракції. Замість нього до парламенту мала зайти наступна кандидатка з передвиборчого списку (№19), юристка Аліна Свідерська.

Вона мала до 8 жовтня подати до Центральної виборчої комісії документи, але цього не зробила, передає «Українська правда». Прессекретар «Голосу» Ярема Дух розповів, що пані Свідерська лишається в команді партії, але ставати народною депутаткою відмовилася.

Андрій Шараскін був наступним у передвиборчому списку партії. «Зараз він очікує на постанову ЦВК про визнання обраним, щоб подати документи і стати народним депутатом», – розповіли в «Голосі».

Андрій Шараскін (позивний «Богема») – доброволець, науковець, режисер та актор. З початку серпня 2014 до січня 2016 року учасник російсько-української війни. З 2016 року був заступником командувача Української добровольчої армії з суспільно-політичних питань. У 2019 році став головою Координаційної ради добровольців та волонтерів Національного Форуму «Трансформація України».

За участь у захисті Донецького аеропорту отримав орден «За мужність» III ступеня та відзнаку президента України – медаль «Учасник антитерористичної операції». Також має відзнаку міністра оборони «Знак пошани».

Авторка сценарію фільму «Кіборги» Наталія Ворожбит розповідала, що Андрій Шараскін був одним з тих, хто надавав консультації та інтерв’ю під час написання сценарію стрічки.

Нагадаємо, народний депутат та лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук вирішив скласти депутатських мандат та покинути Верховну Раду. Він 11 червня 2020 року зареєстрував заяву про складання повноважень народного депутата. Пан Вакарчук уточнив, що не припиняє свою політичну діяльність, а партія «Голос» – продовжує працювати. 18 червня нардепи більшістю голосів відмовилися позбавляти його мандату. Тому 19 червня він вийшов з фракції «Голос». За його словами, це «вимушений і формальний» спосіб, щоб позбутися мандату.26 червня 2020 року з'їзд партії «Голос»  достроково припинив повноваження Святослава Вакарчука

Фото: Голос

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4542
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду