Разумков змінив порядок допуску журналістів до Верховної Ради

Разумков змінив порядок допуску журналістів до Верховної Ради

6 Жовтня 2020
3223

Разумков змінив порядок допуску журналістів до Верховної Ради

3223
Ці зміни вже почали діяти.
Разумков змінив порядок допуску журналістів до Верховної Ради
Разумков змінив порядок допуску журналістів до Верховної Ради

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков змінив порядок допуску журналістів до парламенту: їх пускатимуть за постійною карткою акредитації та разовою перепусткою. Зайти до ВР зможуть не більше 120 працівників ЗМІ. Про це йдеться в розпорядженні, яке спікер парламенту підписав 5 жовтня.

Керівниця пресслужби ВР Ірина Кармелюк уточнила «Детектору медіа», що журналістам видаватимуть загалом 120 перепусток, 30 з яких для роботи в ложі преси парламенту. Працівники ЗМІ зможуть отримати їх на посту охорони на вході, але після завершення робочого дня вони мають повернути їх на цей пост.

Ці перепустки не будуть закріплені за конкретним ЗМІ. Пані Кармелюк пояснила, що парламент не забезпечуватиме картками майже 500 медіа, які акредитовані у Верховній Раді, адже за таких умов не зможе дотримуватися карантинних обмежень.

У пресцентрі тепер зможуть працювати до 120 журналістів: від телеканалів дві знімальні групи (до чотирьох осіб), від інформаційних агентств – двоє журналістів, від інших видань – по одному. «Це не обмеження, це навпаки покращення. Тепер канали зможуть приходити двома знімальними групами, раніше пускали лише одну; від агентств був лише один журналіст, а зараз по дві людини – це для них покращення», – сказала Ірина Кармелюк та додала, що в звичайний пленарний день у ВР працює до 60 працівників ЗМІ.

Водночас зміни не стосуються ложі преси парламенту, там продовжать працювати не більше 30 операторів та фотокореспондентів.

Керівниця пресслужби ВР сказала, що ці зміни вже почали діяти.

Нагадаємо, з початку карантину, 12 березня 2020 року, голова ВРУ Дмитро Разумков підписав розпорядження «Про додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби» від 12 березня 2020 року.

Журналістів у Верховній Раді на період карантину пускали лише до пресцентру на третьому поверсі будівлі парламенту. Також для роботи журналістів були закриті кулуари другого поверху Ради. Крім того, правцівникам ЗМІ обмежили допуск до адміністративних будинків, споруд і службових приміщень парламенту.

Журналістів та працівників ЗМІ під час карантину пускали до Верховної Ради за тимчасовими картками акредитації. Водночас під час входу до приміщення Ради додатково необхідно було пред'явити постійну картку акредитації та паспорт. 

З 1 червня операторам та фотокореспондентам дозволили працювати в ложі преси парламенту – однак не більше 30 осіб одночасно. До ложі преси пускають 15 операторів і 15 фотографів. Туди пускають за жовтими перепустками на цілий день.

23 серпня Дмитро Разумков розповів, що журналістів планували допустити працювати в кулуари Верховної Ради з вересня, але через погіршення ситуації з поширенням коронавірусної інфекції відмовились від такого наміру.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3223
Читайте також
22.06.2020 11:57
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
1 632
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду