Верховна Рада планує пом'якшити умови роботи для журналістів після 22 травня

Верховна Рада планує пом'якшити умови роботи для журналістів після 22 травня

18 Травня 2020
2066

Верховна Рада планує пом'якшити умови роботи для журналістів після 22 травня

2066
Працівників ЗМІ з 2 червня планують почати пускати до ложі преси парламенту.
Верховна Рада планує пом'якшити умови роботи для журналістів після 22 травня
Верховна Рада планує пом'якшити умови роботи для журналістів після 22 травня

Верховна Рада після 22 травня поступово пом'якшуватиме обмеження в роботі, зокрема – для журналістів. Про це повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков, передає «Укрінформ».

На засіданні Погоджувальної ради голова фракції «Голос» Сергій Рахманін попросив спікера парламенту повернути представників преси до звичної роботи у Верховній Раді. «Фракція "Голос" радо вітає з поверненням до нормального органічного режиму роботи Верховної Ради, але було б так само логічно, органічно і нормально, якби поверталися до нормальної роботи представники медіацеху. Я розумію, що немає нічого довічнішого, ніж тимчасове, але не хотілося б, щоб те тимчасове "гетто", яке створили для журналістів на третьому поверсі, воно перетворилося на постійне. Я розумію, що є певні умови, але позаяк ми передбачили пом'якшення карантину і вихід з карантину, повернення до нормальної роботи для представників Верховної Ради, то було б логічно, щоби подібна програма, м'яка, гнучка, була передбачена і для журналістів», – сказав пан Рахманін.

Дмитро Разумков повідомив, що керівництво парламенту, усі фракції й депутатські групи підтримують відкриття роботи Верховної Ради. «Насправді, Верховна Рада для себе не пом'якшувала, ми працювали не в карантинному режимі, ми це добре пам'ятаємо, ми змінюємо зараз режим нашої роботи – більше буде пленарних засідань, менше комітетських засідань», – уточнив він.

Голова Верховної Ради додав, що можливість допуску журналістів до ложі преси Верховної Ради розглянуть на пленарному засіданні після 22 травня. Згідно з календарним планом третьої сесії ВР, наступний пленарний тиждень має розпочатися 2 червня.

«Якщо ми говоримо про доступ журналістів до балкона Верховної Ради (ложа преси на третьому поверсі – Ред.), то я думаю, що через деякий час ми повернемося до цього питання. Однак треба буде врахувати й санітарні норми, і хто зможе потрапити на балкон. Щодо кулуарів, то думаю, що доступу журналістів до народних депутатів більш ніж достатньо, якщо подивитись на спілкування і на вулиці, і тут (у пресцентрі ВР – Ред.), я думаю, що цього точно вистачає. Наскільки я пам’ятаю, орієнтовна дата виходу з карантину – це 22 число (травня), і я думаю, що за тиждень, коли буде "пленарка", якщо все буде добре, ми будемо розглядати й таку можливість. Але знову ж, ми маємо розуміти кількість людей, які можуть одночасно знаходитися на балконі», – зазначив Разумков.

Нагадаємо, 12 березня 2020 року голова ВРУ Дмитро Разумков підписав розпорядження «Про додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби» від 12 березня 2020 року. Згідно з ним, журналістів у Верховній Раді на період карантину пускатимуть тільки до пресцентру. Правцівникам ЗМІ також обмежили допуск до адміністративних будинків, споруд і службових приміщень парламенту усіх осіб, окрім народних депутатів України, працівників Аппарату ВР, помічників-консультантів нардепів. Журналістів та працівників ЗМІ на період карантину пускатимуть до Верховної Ради за тимчасовими картками акредитації. Водночас під час входу до приміщення Ради додатково необхідно буде пред'явити постійну картку акредитації та паспорт. Проте представників ЗМІ без медичних масок або респіраторів не допускатимуть до приміщення, а також можуть позбавити тимчасових карток акредитації.

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2066
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду