Разумков дозволив ЗМІ працювати у ложі преси Ради, проте обмежив їх кількість

Разумков дозволив ЗМІ працювати у ложі преси Ради, проте обмежив їх кількість

28 Травня 2020
1301

Разумков дозволив ЗМІ працювати у ложі преси Ради, проте обмежив їх кількість

1301
Журналістів продовжать пускати до парламенту за постійними картками акредитації та додатковими перепустками.
Разумков дозволив ЗМІ працювати у ложі преси Ради, проте обмежив їх кількість
Разумков дозволив ЗМІ працювати у ложі преси Ради, проте обмежив їх кількість

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вніс зміни до розпорядження «Про додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби». Ці зміни передбачають, що з 1 червня операторам та фотокореспондентам дозволять працювати в ложі преси парламенту. Однак там не зможуть перебувати більше 30 осіб одночасно. Про це 28 травня повідомило інформаційне управління апарату Ради.

«[Дозволити присутність] одного оператора/фотокореспондента від засобу масової інформації – у ложі преси балкона зали засідань Верховної Ради України. Установити, що оператори/фотокореспонденти допускаються в ложу преси балкона зали засідань Верховної Ради України дотримуючись черги, а їх загальна кількість у цій ложі не може перевищувати 30 осіб», – йдеться в розпорядженні.

Крім того, працівники ЗМІ продовжать роботу в пресцентрі на третьому поверсі будинку Ради.

Нагадаємо, з початку карантину, 12 березня 2020 року, голова ВРУ Дмитро Разумков підписав розпорядження «Про додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби» від 12 березня 2020 року. Журналістів у Верховній Раді на період карантину пускали лише до пресцентру на третьому поверсі будівлі парламенту. Також для роботи журналістів були закриті кулуари другого поверху Ради. Крім того, правцівникам ЗМІ обмежили допуск до адміністративних будинків, споруд і службових приміщень парламенту.

Журналістів та працівників ЗМІ під час карантину пускають до Верховної Ради за тимчасовими картками акредитації. Водночас під час входу до приміщення Ради додатково необхідно пред'явити постійну картку акредитації та паспорт. Представників ЗМІ без медичних масок або респіраторів не допускають до приміщення, а також можуть позбавити тимчасових карток акредитації.

18 травня на засіданні Погоджувальної ради голова фракції «Голос» Сергій Рахманін попросив спікера парламенту Дмитра Разумкова повернути представників преси до звичної роботи у Верховній Раді. Пан Разумков, своєю чергою, повідомив, що керівництво парламенту, усі фракції й депутатські групи підтримують відкриття роботи парламенту. Він додав, що можливість допуску журналістів до ложі преси Ради розглянуть на пленарному засіданні після 22 травня.

20 травня Кабінет Міністрів продовжив дію карантинних обмежень в Україні до 22 червня, однак з 22 травня послабив їх дію – розпочався перехід до другого етапу послаблення карантину. 

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1301
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду