Комітет свободи слова хоче попросити Зеленського замінити члена Нацради

Комітет свободи слова хоче попросити Зеленського замінити члена Нацради

14 Вересня 2020
2072
14 Вересня 2020
15:30

Комітет свободи слова хоче попросити Зеленського замінити члена Нацради

2072
На Комітеті 16 вересня також розглянуть ситуацію щодо анулювання ліцензії радіостанції «Прямий FM».
Комітет свободи слова хоче попросити Зеленського замінити члена Нацради
Комітет свободи слова хоче попросити Зеленського замінити члена Нацради

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова планує попросити президента України Володимира Зеленського замінити члена Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Юрія Зіневича, який «ввів в оману» парламентський комітет. Про це повідомив голова Комітету Нестор Шуфрич під час погоджувальної ради 14 вересня, передає «Укрінформ».

На фото Юрій Зіневич / Укрінформ

Комітет свободи слова розгляне це питання та ситуацію щодо анулювання ліцензії радіостанції «Прямий FM» 16 вересня.

«Мене дуже турбує ситуація із свободою слова. Знову в нас Нацрада, представник Нацради Юрій Зіневич, до речі, призначений уже президентом Зеленським, дав слово, що у "Прямого FM" не буде відібрано ліцензію. Наступного дня ліцензія була відібрана. Ми в середу (на комітеті) будемо це питання розглядати. І не виключаю, що будемо пропонувати президенту замінити пана Зіневича як людину, яка ввела в оману комітет Верховної Ради України з питань свободи слова», – сказав Нестор Шуфрич.

«Детектор медіа» очікує коментар Нацради та Юрія Зіневича.

Як писав ДМ, 9 липня 2019 року президент України Володимир Зеленський призначив Юрія Зіневича членом Нацради.

Нагадаємо, 3 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення більшістю голосів (п’ять із восьми) вирішила анулювати ліцензію радіостанції «Прямий ФМ» (дочірній проєкт Прямого каналу) на мовлення в шести містах через відсутність мовлення на двох частотах протягом року після отримання ліцензії.

Прямий канал хотів запустити загальнонаціональну ФМ-мережу і у 2018 році замовив прорахунок 61 ФМ-частоти, зокрема в Києві та 19 обласних центрах. У вересні 2018 року «Прямий ФМ» виграв конкурс на цифрове радіо в Києві (у вересні 2019 року радіостанція розпочала мовлення). У конкурсі 11 жовтня 2018 року «Прямий ФМ» здобув 6 ФМ-частот у районних центрах Київської, Дніпропетровської, Запорізької та Полтавської областей, у тому числі Білій Церкві. У січні 2019 року «Прямий ФМ» претендував на частоту в Кривому Розі, але програв. Також у другій половині 2018 року «Прямий ФМ» отримав дозволи на тимчасове мовлення в Гірнику, Волновасі, Краматорську, Покровську Донецької області, Бахмутівці, Лисичанську, Широкому Луганської області. У форматному конкурсі 4 квітня 2019 року «Прямий ФМ» виграв ФМ-частоту 88,4 МГц в Києві. Радіостанцію запустив Прямий канал, що де-юре належить Володимиру Макеєнку, але неофіційно його пов’язують з оточенням Петра Порошенка, п’ятого президента України, а нині народного депутата, лідера опозиційної партії «Європейська солідарність».

7 вересня Товариство з обмеженою відповідальністю «Телеканал "Прямий"» подало до Окружного адміністративного суду Києва позов проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, у якому оскаржує рішення регулятора анулювати ліцензію радіостанції «Прямий ФМ» на мовлення в шести містах. 

Фото: Слово і діло 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2072
Читайте також
03.09.2020 16:25
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
4 516
09.03.2020 12:00
Ярослав Зубченко
«Детектор медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду