У Києві почала мовлення в цифровому форматі радіостанція Прямого каналу

У Києві почала мовлення в цифровому форматі радіостанція Прямого каналу

9 Вересня 2019
4414
9 Вересня 2019
10:30

У Києві почала мовлення в цифровому форматі радіостанція Прямого каналу

4414
У Києві 9 вересня почало мовлення в цифровому стандарті T-DAB (6 програма) радіо «Прямий ФМ».
У Києві почала мовлення в цифровому форматі радіостанція Прямого каналу
У Києві почала мовлення в цифровому форматі радіостанція Прямого каналу

Про це повідомляє Прямий канал.

«Прослуховувати станції цифрового радіомовлення можна на радіоприймачах, що приймають сигнал у форматі DAB+. Цифровими радіоприймачами обладнані нові сучасні автомобілі, для більш старих марок авто необхідно придбати цифровий тюнер», – йдеться в повідомленні.

Окрім того, долучитися до прослуховування можна за допомогою портативних кишенькових приймачів.

Зазначається, що слухачі «Прямого ФМ» зможуть отримувати тексти, фото та інші дані прямо в свої гаджети.

Нагадаємо, 6 вересня 2018 року стало відомо, що ТОВ «Телеканал “Прямий”, яке є юридичною особою Прямого каналу, вирішило запустити радіостанцію «Прямий ФМ». 6 вересня того ж року ця радіостанція перемогла в конкурсі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на цифрове радіомовлення стандарту T-DAB (DAB+) у Києві. «Прямий ФМ» був єдиним претендентом у цьому конкурсі на останнє 14-те місце в київському мультиплексі цифрових радіостанцій. За законом «Про телебачення і радіомовлення», вони мали рік, щоб почати мовлення, інакше – Нацрада анулювала б ліцензію. Тоді ще генеральна директорка Прямого каналу і радіостанції «Прямий ФМ» Євгенія Захарова розповідала, що радіостанція планує вийти в цифровий ефір через два – максимум три місяці.

Тоді «Прямий ФМ» не планував обмежуватися мовленням в цифровому форматі, а хотів  запустити загальнонаціональну ФМ-мережу і замовив прорахунок 61 ФМ-частоти, зокрема в Києві та 19 обласних центрах. Євгенія Захарова розповіла, що радіостанція буде інформаційною, а не розмовною.

Фото: Прямий канал

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4414
Читайте також
03.09.2020 16:25
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
4 524
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Владимир
1688 дн. тому
Вот неугомонные порохоботы. И так телеканал "Прямой" никто из адекватных украинцев не смотрит, так еще радио будет майданные идеологемы вдувать слушателям. Среденвековье какое-то , недаром старый Киселев дернул с телеканала.- бегут крысы с тонущего корабля...
боба
1688 дн. тому
Через одноимённую КИШКУ !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду