Тараса Шевченка призначили заступником міністра культури

Тараса Шевченка призначили заступником міністра культури

12 Серпня 2020
4438

Тараса Шевченка призначили заступником міністра культури

4438
Він відповідатиме за напрямок інформаційної політики, інформаційної безпеки та медіа.
Тараса Шевченка призначили заступником міністра культури
Тараса Шевченка призначили заступником міністра культури

Кабінет Міністрів України 12 серпня 2020 року призначив директора Центру демократії та верховенства права Тараса Шевченка заступником міністра культури та інформаційної політики України. Про це «Детектору медіа» повідомили в Мінкульті.

Представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан теж підтвердив цю інформацію на своїй сторінці в Facebook. Він також повідомив, що Максима Ярмистого призначили першим заступником голови Українського інституту національної пам’яті. З ним уклали контракт про проходження державної служби на період дії карантину.

Пан Шевченко відповідатиме за напрямок інформаційної політики, інформаційної безпеки та медіа. Міністр культури Олександр Ткаченко повідомив, що Тарас Шевченко працюватиме також над проєктом про медіаграмотність. «Переконаний, він впорається з непростими викликами, які стоять перед ним. Один з таких – наш всеукраїнський проект з медіаграмотності, роботу по якому ми вже розпочали спільно з Тарасом», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Першим заступником міністра культури та інформаційної політики є Ростислав Карандєєв, заступниками міністра – Світлана Фоменко та Лариса Петасюк.

Як писав ДМ 5 серпня, директор Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко претендував на посаду заступника міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка.

Тарас Шевченко багато років очолює громадську організацію «Центр демократії та верховенства права» (у минулому мала назву «Інститут медіа права»). З 2020 року є головою Незалежної медійної ради. Також є членом Ради з питань свободи слова та захисту журналістів при президентові України, членом Ради «Реанімаційного пакету реформ», у минулому був співголовою Ради РПР. Юрист, експерт з питань конституційного права, медійного права, автор та співавтор законопроектів у сфері телерадіомовлення, реклами, свободи слова. Також є співзасновником Руху «Чесно».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4438
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Igor
1346 дн. тому
Для Пушкина Александра Сергеевича у вАC ковёрных места не нашлось ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду