Новим головою Незалежної медійної ради обрано Тараса Шевченка

Новим головою Незалежної медійної ради обрано Тараса Шевченка

24 Січня 2020
3060

Новим головою Незалежної медійної ради обрано Тараса Шевченка

3060
24 січня члени незалежного громадського органу, який розглядає спірні ситуації у медійній сфері, обрали нового голову та двох секретарів.
Новим головою Незалежної медійної ради обрано Тараса Шевченка
Новим головою Незалежної медійної ради обрано Тараса Шевченка

Про це повідомляє Центр демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ)

Очільником Незалежної медійної ради (НМР) за підсумками голосування обраний директор ЦЕДЕМ Тарас Шевченко.

На цьому посту він змінить голову ГО «Детектор медіа» Наталію Лигачову, яка склала повноваження голови у грудні 2019 року.

Тарас Шевченко також є членом Ради з питань свободи слова та захисту журналістів при президентові України, членом Ради «Реанімаційного Пакету Реформ». Юрист, експерт з питань конституційного права, медійного права, автор та співавтор законопроектів у сфері телерадіомовлення, реклами, свободи слова. Також є співзасновником Руху «ЧЕСНО», журналістського руху «Стоп Цензурі». У 2015 році Тарас Шевченко став ініціатором створення Незалежної медійної ради.

Посади секретарів Медійної ради займуть експертка Інституту Масової Інформації Олена Голуб та директор з правових питань «Інтерньюз-Україна» Павло Моісеєв.

Олена Голуб є керівницею моніторингового відділу ІМІ, авторкою серії методологій контент-аналізу ЗМІ, в тому числі аналізу на дотримання професійних журналістських стандартів, гендерного балансу, контенту регіональних новин, моніторингу «джинси» та багатьох інших. Більше 10 років працює в сфері аналітики медіа. 

Павло Моісеєв впродовж 12 років працює на посаді директора з правових питань Міжнародної громадської організації «Інтерньюз-Україна». Зокрема, керує юридичними проектами, займається лобістською та законотворчою діяльністю, взаємодією з державними органами GR, розробкою та впровадженням PR-стратегій, стратегічним плануванням та розвитком правових проектів. Також має 19-річну юридичну практику та 14-річний досвід тренерської роботи.

Керівний склад Незалежної медійної ради працюватиме 2 роки, надалі голову та секретарів мають переобрати. Рішення ухвалюється більшістю членів НМР.

Нагадаємо, що Незалежна медійна рада є органом саморегулювання у сфері медіа, до якого входять 15 членів – авторитетних журналістів та громадських активістів, які мають ґрунтовний досвід у медійній сфері. Склад медійної ради сформували наприкінці 2015 року п’ять медійних організацій – Центр демократії та верховенства права, Інститут масової інформації, «Інтерньюз-Україна», «Детектор медіа» та фундація «Суспільність».

Окрім надання експертних висновків щодо вирішення суперечливих ситуацій, Незалежна медійна рада надає рекомендації органам влади та іншим зацікавленим особам задля вдосконалення регулювання у медійній сфері.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3060
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду