Тарас Шевченко претендує на посаду заступника міністра Олександра Ткаченка

Тарас Шевченко претендує на посаду заступника міністра Олександра Ткаченка

5 Серпня 2020
1862

Тарас Шевченко претендує на посаду заступника міністра Олександра Ткаченка

1862
Він подав відповідну декларацію.
Тарас Шевченко претендує на посаду заступника міністра Олександра Ткаченка
Тарас Шевченко претендує на посаду заступника міністра Олександра Ткаченка

Директор Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко претендує на посаду заступника міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка. Днями він подав декларацію кандидата на цю посаду.

«Детектор медіа» звернувся до пана Шевченка по коментар. Він поки що лише підтвердив факт подання документів.

Першим заступником міністра культури та інформаційної політики є Ростислав Карандєєв, заступниками міністра – Світлана Фоменко та Лариса Петасюк.

У своїй декларації пан Шевченко вказав, що він є кінцевим бенефіціарним власником адвокатського об’єднання «Адвокатська компанія “Наталія Субота і партнери”», членом Національної асоціації адвокатів України, членом ГО «Центр демократії та верховенства права», членом ГО «Простір 500», а також членом ради громадської спілки «Коаліція “Реанімаційний пакет реформ”».

У 2019 році пан Шевченко заробив понад 1 млн 250 тис. грн зарплати, понад 19 тис. грн гонорарів, близько 121 тис. доходу від підприємницької діяльності, понад 190 тис. грн процентів від коштів, розміщених у банках. Він також задекларував цінні папери (964 державні облігації), кошти на рахунках у банках: понад 1 млн 293 тис. грн, понад $49 тис., понад 1400 євро, а також готівкові кошти: 43,5 тис. грн, $48,5 тис., понад 23 тис. євро і близько 7 тис. данських крон.

У власності пана Шевченка квартира в Києві, земельна ділянка в Києві, дві земельні ділянки в Києво-Святошинському районі Київської області та автомобіль Jeep Compass, у його дружини – квартира в Українці Київської області, дві земельні ділянки в Кагарлицькому районі Київської області та автомобіль Nissan Juke.

Нагадаємо, Тарас Шевченко багато років очолює громадську організацію «Центр демократії та верховенства права» (у минулому мала назву «Інститут медіа права»). З 2020 року є головою Незалежної медійної ради. Також є членом Ради з питань свободи слова та захисту журналістів при президентові України, членом Ради «Реанімаційного пакету реформ», у минулому був співголовою Ради РПР. Юрист, експерт з питань конституційного права, медійного права, автор та співавтор законопроектів у сфері телерадіомовлення, реклами, свободи слова. Також є співзасновником Руху «Чесно».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1862
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду