Тарас Шевченко задекларував понад два мільйони доходів у 2020 році

Тарас Шевченко задекларував понад два мільйони доходів у 2020 році

6 Квітня 2021
2267

Тарас Шевченко задекларував понад два мільйони доходів у 2020 році

2267
На посаді заступника Олександра Ткаченка він отримав 246 тисяч 329 гривень.
Тарас Шевченко задекларував понад два мільйони доходів у 2020 році
Тарас Шевченко задекларував понад два мільйони доходів у 2020 році

Заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко задекларував 2 мільйон 277 тисячі гривень доходів за 2020 рік. Про це свідчить його декларація в реєстрі Національного агентства з запобігання корупції.

До призначення на посаду заступника голови Мінкульту 12 серпня 2020 року, Шевченко був директором ГО «Центру демократії та верховенства права», на цій посаді він заробив 1 мільйон 27 тисяч 406 гривень. На посаді заступника Олександра Ткаченка він отримав 246 тисяч 329 гривень.

Ще мільйон гривень Шевченко отримав від відчуження цінних паперів та корпоративних прав, а банки йому нарахували 145 тисяч гривень відсотків.   

У декларації заступник міністра вказав 58 тисяч гривень, 64 тисячі доларів, 23 тисячі євро та 7 тисяч данських крон готівкою, а також – 1 мільйон 770 тисяч 663 гривні, 56 тисяч доларів та тисячу євро на банківських рахунках.

Крім того, 22 січня 2020 року Шевченко за 245,4 тисяч гривень придбав авто Jeep Compass 2019 року. Після того, як Тарас Шевченко обійняв посаду заступника голови Мінкульту, він орендував квартиру в Києві, однак не вказав, за які кошти.

Нагадаємо, 12 серпня 2020 року Кабінет Міністрів України призначив директора Центру демократії та верховенства права Тараса Шевченка заступником міністра культури та інформаційної політики України

Тарас Шевченко багато років очолював громадську організацію «Центр демократії та верховенства права» (у минулому мала назву «Інститут медіа права»). З 2020 року був головою Незалежної медійної ради. Також членом Ради з питань свободи слова та захисту журналістів при президентові України, членом Ради «Реанімаційного пакету реформ», у минулому був співголовою Ради РПР. Юрист, експерт з питань конституційного права, медійного права, автор та співавтор законопроектів у сфері телерадіомовлення, реклами, свободи слова. Також є співзасновником Руху «Чесно».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2267
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду