detector.media
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
16.07.2020 13:55
Проєкт про медіа на теперішній сесії парламенту розглядати не будуть – Потураєв
Проєкт про медіа на теперішній сесії парламенту розглядати не будуть – Потураєв
Ймовірно, проєкт розглянуть у вересні на наступній сесії.

Порядок денний останнього сесійного тижня 3-ї сесії Верховної Ради ІХ скликання не може вмістити всіх проектів, які хочуть розглянути народні депутати як невідкладні. Тому проєкт про медіа №2693-д, який планували розглянути в першому читанні протягом 3-ї сесії, не буде розглянуто. Про це у коментарі «Детектору медіа» сказав голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

«Завтра останній сесійний день 3-ї сесії, порядок денний вже сформовано, проєкт про медіа туди не вмістився», – сказав він.

За його словами, наймовірніше, проєкт розглянуть у вересні на наступній сесії або в серпні на позачерговому засіданні.

Нагадаємо, 1 липня Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту прийняти в першому читанні за основу доопрацьований законопроєкт «Про медіа» № 2693-д і відхилити альтернативний законопроєкт № 2693-2.

З підготовленим робочою групою драфтом нової редакції законопроєкту «Про медіа» № 2693 можна ознайомитися на сайті «Детектор медіа».

Інститут Масової Інформації та ГО «Детектор медіа» напрацювали спільні пропозиції щодо низки найбільш важливих положень законопроєкту «Про медіа», які викликали негативну реакцію з боку медіаспільноти.

Аналіз законопроєкту від Інституту масової інформації можна прочитати тут: частина 1частина 2. Аналіз законопроєкту від експертки «Детектора медіа» Галини Петренко читайте тут: переваги й недоліки доопрацьованого законопроєкту «Про медіа».

2 липня депутати від «Слуги народу» зареєстрували доопрацьований законопроєкт «Про медіа» № 2693-д.

Офіс Ради Європи в Україні закликав Верховну Раду під час поточної сесії в першому читанні розглянути законопроєкт №2693-д «Про медіа». Експерти Ради Європи надали авторам законопроєкту свої рекомендації, частину з яких врахували при роботі над документом. З аналогічним закликом виступило Представництво ЄС в Україні.

Незалежна медійна рада закликала ухвалити законопроєкт про медіа цього року

Незалежна медійна рада закликала ухвалити законопроєкт про медіа цього року.

Представництво Європейського союзу в Україні закликало Верховну Раду ухвалити в першому читанні закон про медіа.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY