«Укртелемережа» та АППК закликають парламент створити робочу групу з доопрацювання закону про медіа

«Укртелемережа» та АППК закликають парламент створити робочу групу з доопрацювання закону про медіа

14 Липня 2020
2412
14 Липня 2020
20:27

«Укртелемережа» та АППК закликають парламент створити робочу групу з доопрацювання закону про медіа

2412
А також звертають увагу на положення документу, які не підтримують. Наприклад, вважають непрогресивним та небезпечним для свободи слова в Україні відсутність у законопроєкті вимоги про юстування регуляторних актів Національної ради.
«Укртелемережа» та АППК закликають парламент створити робочу групу з доопрацювання закону про медіа
«Укртелемережа» та АППК закликають парламент створити робочу групу з доопрацювання закону про медіа

Асоціація «Укртелемережа» та Асоціація правовласників та постачальників контенту (АППК) закликають голову Верховної Ради Дмитра Разумкова доручити Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики створити робочу групу з доопрацювання законопроекту про медіа № 2693-д, до другого читання, до якої могли б увійти «усі зацікавлені особи та представники галузевих асоціацій». Про це йдеться в оприлюднених заявах асоціацій.

Водночас вони закликають нардепів підтримати законопроєкт у першому читанні, хоча й звертають увагу, що не згодні з низкою положень, тому просять доопрацювати документ.

«Документ містить окремі норми, які ми не підтримуємо. Зокрема щодо впровадження дискримінаційного універсального медіа-сервісу (ст. 28), який встановлює для місцевих провайдерів аудіовізуальних сервісів надмірні обов'язки у порівнянні із загальнонаціональними провайдерами; вимоги введення обліку, методики, порядку додаткової щоквартальної звітності про абонентські бази провайдерів аудіовізуальних сервісів без визначення критеріїв їхнього змісту (cт.22, підпункт 29) частини 1 ст.90). Небезпечним для свободи слова також є відсутність юстування регуляторних актів Національної ради (ст.87), поширення виборчого законодавства на користувачів мережі Інтернет (Перехідні положення, пункт 28, доповнення до підпункту 29.10 Виборчого Кодексу)», - йдеться в заяві асоціацій.

Нагадаємо, 1 липня Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту прийняти в першому читанні за основу доопрацьований законопроєкт «Про медіа» № 2693-д і відхилити альтернативний законопроєкт № 2693-2.

З підготовленим робочою групою драфтом нової редакції законопроєкту «Про медіа» № 2693 можна ознайомитися на сайті «Детектора медіа».

Аналіз законопроєкту від Інституту масової інформації можна прочитати тут: частина 1частина 2. Аналіз законопроєкту від експертки «Детектора медіа» Галини Петренко читайте тут: переваги й недоліки доопрацьованого законопроєкту «Про медіа».

2 липня депутати від «Слуги народу» зареєстрували доопрацьований законопроєкт «Про медіа» № 2693-д.

Офіс Ради Європи в Україні закликав Верховну Раду під час поточної сесії в першому читанні розглянути законопроєкт №2693-д «Про медіа». Експерти Ради Європи надали авторам законопроєкту свої рекомендації, частину з яких врахували при роботі над документом. З аналогічним закликом виступило Представництво ЄС в Україні.

Незалежна медійна рада та Національна асоціація медіа закликали ухвалити законопроєкт про медіа.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2412
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду