Журналістка Любов Величко отримує погрози після розслідування про російські телеграм-канали

Журналістка Любов Величко отримує погрози після розслідування про російські телеграм-канали

15 Липня 2020
9382

Журналістка Любов Величко отримує погрози після розслідування про російські телеграм-канали

9382
Вона проаналізувала понад 10 тисяч повідомлень у телеграм-каналах «Темный рыцарь», «Макс Бужанский», «Dubinsky.pro», «Легитимный» та «Резидент».
Журналістка Любов Величко отримує погрози після розслідування про російські телеграм-канали
Журналістка Любов Величко отримує погрози після розслідування про російські телеграм-канали

Журналістка Любов Величко отримує погрози після розслідування про російські телеграм-канали «"Тєлєга" для Слуги. Як Телеграм-канали, що ймовірно ведуться з Росії, впливають на роботу Ради», яке 13 липня опублікували Liga.net, Texty.org та Інститут масової інформації. Про це 15 липня вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.   

«Після публікації розслідування на мою фейсбук-сторінку була здійснена атака від реальних та фейкових користувачів. Ці коментатори протягом доби обливали мене нецензурною лайкою та погрожували мене знайти і покарати за такі розслідування. Паралельно в особисті повідомлення я отримувала погрози та прокльони, які були направлені на те, щоб я більше не писала на теми, пов'язані із глибиною війною РФ проти України», – розповіла Любов Величко Texty.org.

Крім того, дружина блогера та політика Анатолія Шарія Ольга опублікувала на своєму ютуб-каналі відео, у якому критикувала та обзивала авторку розслідування.

«Я розумію, що моя робота дуже невигідна російським спецслужбам. І я розумію, що вони пильно стежать за мною в розрізі моєї роботи над подібними темами. І тому тиснуть на мене, обливаючи брехнею та фейками. Я вже пережила масовану атаку інтернет-ботів та прихильників Шарія», – каже пані Величко.

Після аналізу понад 10 тисяч повідомлень у телеграм-каналах «Темный рыцарь», «Макс Бужанский», «Dubinsky.pro», «Легитимный» та «Резидент», журналістка визначила, що два останніх можуть адмініструвати з РФ.

«Прочитавши розслідування про вплив телеграм-каналів на депутатів партії "Слуга народу", "Резидент" та "Легитимный" майже добу збиралися із думками – і відреагували на текст аж наступного дня після публікації. Адже узгодження методичок від керівництва ФСБ – про те, як правильно реагувати – це бюрократичний процес, який не може займати півгодини», – сказала вона та додала, що нардеп Максим Бужанський відреагував на розслідування за пару годин після публікації.

За її словами, наступного дня після виходу розслідування телеграм-канали «Резидент» та «Легитимный» опублікували по чотири новини, у яких вони намагалися переконати, що не адмініструються із РФ.

«Підтримати впіймані на злочині телеграм-канали "Резидент" та "Легитимный" з якогось дива побігли інші ТГ-канали, про яких я жодним словом у своєму розслідуванні не згадувала: "ЗеРада", "Klymenko Time", "Женщина с косой", "Картель", "Наглый Наблюдатель", а "Тень на плетень" написало аж дві новини із вигадкою про причетність Сороса до написання тексту», – додала пані Величко та припустила, що ці телеграм-канали включилися в інформаційне протистояння, бо їх теж адмініструють з Росії.

Нагадаємо, у селищі Коцюбинське Київської області 14 липня на будинку головної редакторки сайту «Чесно» Ірини Федорів невідомі встановили дошку, схожу на меморіальну плиту загиблим. На ній розмістили фото пані Федорів та надпис, що вона нібито придбала квартиру за «59 доларів за м²». 

Фото: Любов Величко / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9382
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду